chatgp, bussines, podjetje, umetna inteligenca

Vodnik za razvijanje brezplačnih virov za povečanje konverzij

V preteklosti je za konverzijo zadostovalo zgolj sedem stikov s potencialno stranko. Vendar so se časi spremenili. Zdaj potrebujete od 20 do 500 stičnih točk. Posamezniki se morajo seznaniti z vašim delom, vzdušjem in celo videzom, preden so pripravljeni vložiti svoj čas in posredovati podatke o kreditni kartici.

Zgolj sledenje množici ni dovolj. Zaradi množice podjetij, ki se potegujejo za stranke, se morate razlikovati. To lahko dosežete tako, da ponudite brezplačne, visokokakovostne vire, ki resnično zagotavljajo vrednost. Kljub temu je ustvarjanje takšnih virov lahko delovno intenzivno. Tu pride na vrsto ChatGPT. Tukaj je vodnik, kako razviti brezplačne, dragocene vire, ki bodo vaše občinstvo privabili, da jih prenese.

Internet je poln brezplačnih virov, kot so vodniki, vzorci in drugo. Ko vam nekdo nekaj da, čutite potrebo po tem, da mu to vrnete. To načelo, razloženo v knjigi Roberta Cialdinija “Vpliv”, je mogoče uporabiti pri internetnem trženju. Preprosto povedano, učinkovito trženje vključuje dajanje brezplačnih stvari.

Ko ljudje naključno preletijo družbene medije in naletijo na vašo vsebino, bodo morda obiskali vašo predstavitev za več informacij. Če vidijo, da ponujate brezplačen vodnik, se bodo morda prijavili za njegovo prejemanje. Ne le, da imajo koristi od vaše vsebine, ampak imajo tudi prirojeno željo po vzajemnosti. Posamezniki, katerih e-poštne naslove imate zdaj na voljo, so potencialne stranke. Čeprav se tega morda ne zavedajo, bodo nagnjeni k iskanju načinov, kako vam vrniti uslugo. Poleg tega je vaša vsebina digitalna, zato jo je mogoče neskončno razširjati.

Ustvarite učinkovito brezplačno ponudbo

V digitalnem trženju je običajna praksa, da v zameno za e-poštni naslov ponudite nekaj zanimivih informacij. Nadaljnji ukrepi lahko vključujejo promocijo nizkocenovnih in visokocenovnih ponudb, pošiljanje e-poštnih zaporedij in redno sodelovanje, dokler ne pride do konverzij. Oblikovanje takšnega sistema zahteva veliko izkušenj, ki jih lahko obidete z učinkovito uporabo ChatGPT. Ključni vidik, na katerega se je treba osredotočiti, je ustvarjanje prepričljivega magneta za vodje, imenovanega tudi začetni brezplačni vir.

Brezplačna ponudba je dragocen brezplačen prenos, ki ga posamezniki prejmejo, ko posredujejo svoj e-poštni naslov. Z naslednjim ukazom ustvarite zamisli za svojo brezplačno ponudbo: “Ali lahko predlagate ideje za digitalno brezplačno ponudbo, prilagojeno [opišite svoje specifično področje]? Brezplačna ponudba bi morala biti privlačna in dragocena ter predstavljati moje strokovno znanje na področju [opišite strokovno področje vašega podjetja]. Obravnavati bi morala želje mojega občinstva [razložite, kaj si vaše občinstvo želi], hkrati pa se izogniti [opišite glavne izzive vašega občinstva].

Zdaj preglejte ustvarjen seznam idej za brezplačne ponudbe. Postavite se v čevlje svoje idealne stranke in si zamislite, katere bi jo pritegnile k prenosu.

Pisanje brezplačne ponudbe s ChatGPT

Zdaj nadaljujte z oblikovanjem brezplačne ponudbe. Lahko najamete nekoga na Fiverru ali Upworku, naročite članu ekipe ali pa raziščete svojo obstoječo vsebino in prosite ChatGPT, da jo preoblikuje v določenem slogu. Zelo verjetno je, da imate znanje in izkušnje, ki so potrebne za njeno uresničitev.

Čeprav se pri pisanju celotne brezplačne ponudbe morda ne želite zanašati izključno na ChatGPT, vam lahko služi kot izhodišče za njeno strukturo in vas opomni na bistvene elemente, ki jih je treba vključiti. Če za celoten projekt uporabljate velik jezikovni model, usposobite ChatGPT, da bo ustrezal vašemu slogu pisanja, in nato zahtevajte vir po posameznih delih.

Tukaj je nekaj primerov pozivov: “Rad bi ustvaril [naslov brezplačne ponudbe, ki jo predlaga ChatGPT]. Ali lahko opišete glavne razdelke in navedete točke za vsak razdelek?” Preglejte predloge ChatGPT, po potrebi dodajte ali spremenite kazalke, nato pa nadaljujte s pisanjem pod vsako od njih ali pa za vsebino prosite sam model.

Ker je ta tema vaše strokovno področje, bi morala biti njena sestava enostavna. Prizadevajte si ustvariti čim bolj dragocen vir. Prizadevajte si razkriti vse svoje skrivnosti, tako da bo bralec imel občutek, da je dobil nekaj, kar je vredno več tisoč dolarjev. Dajmo velikodušno, pa bomo sčasoma poželi sadove.

Optimizirajte konverzije

To brezplačno ponudbo lahko preprosto vključite v svoje spletno mesto, po možnosti v pojavnem oknu s kopijo, ki jo predlaga ChatGPT. Vendar pa je za optimizacijo konverzij morda koristno razviti novo pristajalno stran. Zaprosite ChatGPT, da ustvari kopijo vašega spletnega mesta, tako da ločeno zahteva različne sestavne dele. Če nimate izkušenj s pisanjem besedil, uporabite ChatGPT kot izhodišče in razširite njegove informacije, da ustvarite želeno besedilo.

Če želite ustvariti kopijo vstopne strani, navedite naslednji poziv: “Prosim, pripravite naslov, ki pritegne pozornost, in jedrnat podnaslov, ki izhaja iz njega, za pristajalno stran, na kateri bom delil brezplačni vir. Poleg tega vključi tri točke, ki kažejo moje razumevanje izzivov moje ciljne skupine, nato pa šest točk, ki poudarjajo prednosti brezplačne ponudbe. Na koncu skleni z jasnim pozivom k akciji, ki obiskovalce vabi k prenosu vira.

Za ustvarjanje pristajalne strani lahko uporabite platforme, kot so Carrd, WordPress, ali pa preprosto ustvarite novo stran na svojem obstoječem spletnem mestu. Vključite besedilo, stran uskladite z identiteto svoje blagovne znamke in vključite prepričljive slike, ki podkrepijo vašo vsebino. Za dostop do vira od obiskovalcev zahtevajte, da vnesejo svoj e-poštni naslov. Ko sta vir in stran pripravljena, lahko nadaljujete.

Optimizacija brezplačne ponudbe in pristajalne strani

Svoje občinstvo obvestite o novi brezplačni ponudbi z različnimi komunikacijskimi platformami, kot so tviti, objave na Instagramu in posodobitve v omrežju LinkedIn. Poskrbite, da bo pristajalna stran povezana z najpogosteje obiskanimi stranmi na vašem spletnem mestu. Poleg tega povezavo vključite v svoj e-poštni podpis in jo delite s posamezniki, ki imajo veliko občinstvo, ki se prekriva z vašim.

Ko začnete prejemati promet in prijave, preučite metrike, da ocenite učinkovitost pristajalne strani in hitrost prijavljanja. Svoje občinstvo vključite v kvize, da pridobite vpogled v njihove bolečine, in ustrezno spremenite svojo brezplačno ponudbo, da zagotovite še večjo vrednost.

Če želite izboljšati svojo brezplačno ponudbo, uporabite naslednjo spodbudo: “Trenutno imam brezplačno ponudbo, ki [navedite opis vaše brezplačne ponudbe in njen namen], vendar sem prejel povratne informacije, ki kažejo, da [razložite prejete povratne informacije ali svoja razmišljanja o nizki stopnji konverzije]. Ali lahko predlagaš dodatne zamisli za brezplačno ponudbo, ki neposredno obravnavajo bolečine [vključite več težav vašega občinstva]?

Ocenite predloge in izvedite ankete, da ugotovite, kateri vir bi bil za vaše občinstvo najbolj dragocen. Začnite postopek ustvarjanja izbranega vira in ga na podlagi povratnih informacij še naprej izpopolnjujte, dokler ne dobite zelo privlačne brezplačne ponudbe, ki dosledno ustvarja pomembne konverzije za vaš seznam e-pošte.

Ustrezno vodenje ChatGPT za ustvarjanje idej za brezplačne vire in njihovo uresničitev. Oblikujte pristajalno stran na podlagi razumevanja svojega občinstva in bodite priča posledičnemu navalu brezplačne ponudbe. Sodelovanje z velikimi jezikovnimi modeli lahko razširi vaš doseg in zagotovi vrednost širšemu občinstvu.

Vir Foto: Pexels