5 zanesljivih dodatkov ChatGPT, ki so vredni vašega časa

OpenAI je nadgradil ChatGPT in mu zagotovil izboljšane funkcije, ki resnično izkoriščajo njegov najsodobnejši potencial generativne umetne inteligence. Naročniki ChatGPT Plus imajo zdaj dostop do nabora več kot 70 dodatkov. Ta orodja močno povečujejo moč ChatGPT-4. Vendar je ta funkcija še vedno v fazi beta in nekateri dodatki še niso izpolnili svojih obljub.

Glede na hitro rastočo knjižnico dodatkov smo izpostavili pet tistih, ki dosledno izpolnjujejo svoje obljube.

Scraper

Nova funkcija dodatka ChatGPT poudarja njegovo zmožnost povezovanja z internetom za interpretacijo in analizo podatkov. Dodatek “Scraper” še posebej izstopa po svoji vsestranskosti pri dostopu do podatkov s katerega koli spletnega naslova URL.

Kljub svojemu imenu dodatek Scraper dejansko ne “strga” spletnih strani. Namesto tega orodje ChatGPT Scraper posnema rezultate strganja spletnih strani, ne da bi dejansko sodelovalo s pravimi spletnimi stranmi ali shranjevalo podatke. Uporabno je za naloge, kot je povzemanje dolgih novic ali prepoznavanje trendovskih tem na prvi strani Reddita. Vse zmogljivosti strgala je treba še temeljito preučiti. Vendar je njegova učinkovitost očitna. Za ponazoritev je hitro navedel šest najboljših rezultatov iskanja v Googlu po OpenAI.

I Am Rich

Dodatek “I Am Rich” morda ni zelo praktičen, vendar deluje, kot je opisano. Vredno ga je omeniti, zlasti v tej zbirki dodatkov ChatGPT, ki izpolnjujejo svoje obljube.

Edina značilnost dodatka “I Am Rich” je ustvarjanje slik. Če dodatek aktivirate z ukazom “I Am Rich”, se prikaže slika “iamrich.jpg”. Zdi se, da je to sklicevanje na zloglasno aplikacijo za iPhone iz leta 2008, ki je stala 999,99 ameriških dolarjev in je prikazovala le podobno sliko. Čeprav je uporabnost dodatka morda vprašljiva, obljubo izpolni brez stroškov, zato sem ga dodal.

Playlist AI

Dodatek za sezname predvajanja ChatGPT, ki ga je navdihnila aplikacija AI Playlist Maker za iOS, uporabnikom omogoča ustvarjanje poljubno podrobnih seznamov predvajanja. Vendar se je treba zavedati nekaterih omejitev.

Prvič, število brezplačnih seznamov predvajanja, ki jih lahko ustvarite, je omejeno. Ko je ta omejitev dosežena, se uporabniku prikaže sporočilo o napaki, ki vključuje povezavo za plačilo in kontakt za podporo. Za nadaljnjo uporabo je treba plačati mesečno naročnino v višini 3,99 USD. Mashablovi preizkuševalci se za to naročnino niso odločili, zato ne morejo komentirati svoje izkušnje.

Drugič, umetna inteligenca se ne drži vedno dosledno navodil uporabnika. Na primer, ko je uporabnik zahteval “seznam predvajanja 15 skladb R&B iz 90-ih, 2000-ih in danes”, je vrnjeni seznam predvajanja vseboval 20 skladb, med katerimi so bile nekatere rap skladbe izvajalcev, kot sta Jay-Z in Lil Wayne. Kljub temu je PlaylistAI koristno orodje za osnovno ustvarjanje seznamov predvajanja na podlagi razpoloženja.

Stanovanje/iskanje hiše

Iščete stanovanje na nestabilnem nepremičninskem trgu? ChatGPT ponuja številne nepremičninske dodatke , prilagojene bodočim najemnikom. Čeprav večina dodatkov služi podobnim namenom, lahko na vašo izbiro vplivajo preference glede blagovne znamke.

Preizkusili so tri dodatke: Zillow, Zumper in Rentable Apartments. Na podlagi meril za hišo s štirimi spalnicami in tremi kopalnicami v Austinu v Teksasu v okviru proračuna je bil vsak dodatek različno učinkovit. Dodatek Rentable Apartments je zagotavljal natančno ujemanje in vključeval slike, česar drugi dodatki niso imeli. Vendar pa je Zillow izstopal, saj ni le ustrezal mojim merilom, ampak je zagotovil tudi podrobne opise enot, ki jih drugi oglasi niso imeli.

Moč dodatkov, kot sta PlaylistAI in Zillow, je v njihovi osnovni uporabnosti. Dodatek Zillow za vas ne najame hiše, vendar pa zagotavlja začetni seznam, ki poenostavi prve korake pri iskanju stanovanja ali hiše.

Tic Tac Toe

Iskanje hiše je lahko za mnoge zelo naporno. Vendar pa obstaja možnost, ki odvrne pozornost: igre z dodatki ChatGPT. Trenutno so na voljo tri možnosti iger. Dve sta igri ugibanja besed, kjer igralci ugibajo besedo na podlagi namigov, ki jih zagotovi umetna inteligenca. Tretja igra je klasična igra Tic Tac Toe.

V ChatGPT je igra Tic Tac Toe predstavljena kot vizualna tabla s številkami od 1 do 9. Igralci z izbiro številke postavijo “X” ali “O”. Igra ima tri težavnostne stopnje in čeprav je standardna tabla 3×3, so na voljo tudi velikosti 4×4, 5×5 in 6×6. Na plošči se odražajo poteze uporabnika in umetne inteligence.

Igra je zanimiva in dobro oblikovana. Čeprav gre za preprosto zabavo, je to dokaz napredka, ki ga je ChatGPT dosegel od svoje uvedbe oktobra lani. Impresivno je, kako hitro se ti sistemi umetne inteligence razvijajo.

Povzetek

V zaključku lahko povzamemo, da nadgradnje in dodatki za ChatGPT prinašajo širok nabor možnosti in izboljšav, ki dodatno izkoriščajo njegov potencial. Med petimi izpostavljenimi dodatki so Scraper, I Am Rich, Playlist AI, Stanovanje/iskanje hiše in Tic Tac Toe, ki vsak na svoj način dopolnjujejo izkušnjo uporabnikov. Čeprav nekateri od njih še niso popolnoma izpolnili obljub in imajo omejitve, je jasno, da dodatki kot Playlist AI in Zillow nudijo osnovno uporabnost in olajšajo določene naloge. Poleg tega igra Tic Tac Toe kot dodatek kaže na impresiven napredek v razvoju tehnologije generativne umetne inteligence, kar dodatno podčrtuje rast in potencial ChatGPT.

Vir foto: Pexels