Twitter bo uporabnikom zaračunaval varovanje računov prek besedilnih sporočil

Twitter je sporočil, da bo uporaba besedilnih sporočil, kot metode dvostopenjske avtentikacije (2FA) za zaščito računov, na voljo le še naročnikom plačljive verzije Twitter Blu.

Po 20. marcu bodo “besedilna sporočila kot svojo metodo dvostopenjske avtentikacije, lahko uporabljali samo naročniki Twitter Blue,” je tvitnilo podjetje.

Dvostopenjska avtentikacija, namenjena večji varnosti računov, od imetnika računa zahteva, da poleg gesla uporabi še drugo metodo avtentikacije. Twitter 2FA omogoča tudi prek besedilnega sporočila, aplikacije za preverjanje pristnosti in varnostnega ključa.

Družba glede na objavo v spletnem dnevniku v sredo, na katero je bil povezan tweet podjetja, verjame, da 2FA, ki temelji na telefonski številki, zlorabljajo .

Lastnik Twitterja Elon Musk je v odgovor na tvit uporabnika, da podjetje spreminja politiko, “ker je Telcos za črpanje 2FA SMS uporabljal račune botov,” in da podjetje tako izgublja 60 milijonov dolarjev na leto “zaradi SMS prevare”, tvitnil “Yup”

Modra kljukica, ki je bila prej za preverjene račune politikov, znanih osebnosti, novinarjev in drugih javnih osebnosti, brezplačna je zdaj na voljo vsem, ki so pripravljeni plačati.

Prejšnji mesec je Twitter obvestil, da bo naročnino Twitter Blue za Android cenil 11 dolarjev na mesec. Enako kot za naročnike iOS.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Družinsko podjetje Marmor Hotavlje obeležuje 300-letnico delovanja 

V vodilnem podjetju za rešitve v kamnu na svetu Marmor Hotavlje se lahko pohvalijo z bogato 300-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov in storitev ter edinstvenostjo.

Družinsko podjetje opremlja megajahte, hiše, rezidence, hotele itd..  Izdelujejo tudi unikatno pohištvo in ekskluzivne izdelke za ameriško podjetje MillerKnoll, ki je eden večjih trgovcev s pohištvom na območju Severne Amerike… več tukaj.