Družinsko podjetje Marmor Hotavlje obeležuje 300-letnico delovanja 

V vodilnem podjetju za rešitve v kamnu na svetu Marmor Hotavlje se lahko pohvalijo z bogato 300-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov in storitev ter edinstvenostjo.

Družinsko podjetje opremlja megajahte, hiše, rezidence, hotele itd..  Izdelujejo tudi unikatno pohištvo in ekskluzivne izdelke za ameriško podjetje MillerKnoll, ki je eden večjih trgovcev s pohištvom na območju Severne Amerike.

Njihova uspešnost se tako kaže predvsem pri delovanju na najbolj luksuznih projektih po celem svetu, kjer sodelujejo z uveljavljenimi ter znanimi osebnostmi, arhitekti in oblikovalci. 

Vedno korak pred drugimi 

Že od nekdaj so vodilni na različnih področjih in neprestano premikajo meje kamna. Uporabljajo namreč kombinacijo moderne tehnologije in ročne kamnoseške obrti. Poudarjajo, da se je treba nenehno razvijati, ustvarjati trende in biti v koraku s časom. Prav tako je zelo pomembno neprestano širiti segmente in delati z novimi materiali.

»Nadaljevati 300-letno tradicijo je pomemben mejnik, saj to ni samoumevno. Ključna stvar za obstoj podjetja s tako dolgo zgodovino so vrednote. V našem podjetju dajemo velik poudarek na povezanosti, medsebojnem spoštovanju in timskem delu. Stremimo k temu, da spoštujemo naše temelje, material, ljudi, okolje in lokalno skupnost, ki so nam pomagali na dolgi poti do uspeha,« menita izvršna direktorja Damijan Selak in Tomaž Selak. 

Dolgoletni direktor in solastnik Branko Selak je družinsko podjetje predal svojima sinovoma. Ob častitljivem jubileju je dejal: »Ponosen sem na to, da moja sinova uspešno ohranjata družinsko tradicijo, saj nas bogate izkušnje in znanje postavljajo v sam vrh kamnoseških podjetij na svetu.«

Vsak projekt je nekaj povsem novega in drugačnega 

Inovativne rešitve in najnovejša tehnologija jim omogočajo uspešno delovanje v nišnem segmentu kamnoseštva. Unikatne jih delajo njihovi projekti, način dela in zaposleni. Najbolj ponosni so na projekte, pri katerih opremljajo superjahte in notranjost ali zunanjost privatnih rezidenc ter stanovanj. Izdelujejo unikatno pohištvo ter umetniške skulpture ter fasade. Vstopajo tudi na poseben trg, in sicer opremljanje privatnih letal z rešitvami iz kamna.

Miha Kovač