ChatGPT: Moč spletnega brskanja in nove perspektive

Ko želeni veliki jezikovni model (LLM) povežete z internetom, pridobi izjemne zmogljivosti. ChatGPT, ki je bil prej omejen na znanje, ki je bilo na voljo do leta 2021, lahko zdaj izkoristi obsežne vire svetovnega spleta. Vendar pa ostaja vprašanje: kako je mogoče izkoristiti ta novo pridobljeni potencial? Edina omejitev je vaša domišljija.

Za začetek je ključnega pomena, da prilagodite nastavitve konfiguracije. Dostopite do svojega računa ChatGPT Plus, pojdite v razdelek z nastavitvami in aktivirajte funkcijo spletnega brskanja. Z uporabo predloge za spletno brskanje GPT-4 bo ChatGPT za svoje informacije ponudil navedbe s številčnimi referencami in povezavami. Ko je ta nastavitev končana, ste zdaj pripravljeni na raziskovanje področja možnosti.

Paul Couvert, samooklicani izobraževalec na področju tehnologije in umetne inteligence, se ukvarja z razvojem orodij. Ta orodja uporabljajo umetno inteligenco in tehnike brez kode za izboljšanje učinkovitosti in hitrosti. Svoje znanje deli prek prosto dostopnih tečajev moči ChatGPT. Ti tečaji so zasnovani tako, da vodijo začetnike na njihovi poti, da postanejo strokovnjaki.

Poleg tega Paul zagotavlja obsežno učno gradivo o uporabi metodologij brez kode in umetne inteligence v profesionalnih okoljih. Njegova objava je pridobila veliko sledilcev na Twitterju, ki ga uporablja 130.000 uporabnikov. Poleg tega je na njegove tedenske novice naročenih 5 000 uporabnikov. V vsaki izdaji deli dragocene nasvete o uporabi umetne inteligence in strategij brez kode za spodbujanje vašega poslovanja.

Načini uporabe internetne nadgradnje ChatGPT

Povzemanje novic

Uporabljanje novic v različnih medijih ali platformah je za zaposlene posameznike, ki se osredotočajo na upravljanje podjetij, neproduktivno. Če to nalogo zaupate ChatGPT, prihranite čas. ChatGPT je izpopolnjen pogovorni model umetne inteligence. V nekaj sekundah hitro zgošča novinarske članke.

Če želite hitro razumeti najnovejše poročilo Združenih narodov o podnebnih spremembah, ki je bilo objavljeno leta 2023, je učinkovito vprašati ChatGPT za jedrnat pregled in ključne poudarke. Ta pristop omogoča učinkovito zbiranje pomembnih informacij brez porabe pretiranega časa.

Prepoznavanje trendov

Gledanje televizijskih novic ali brskanje po spletnih novičarskih platformah se lahko zdi neproduktivno, zlasti pri vodenju podjetja. Pri zagotavljanju hitrih povzetkov novic se lahko zanesete na ChatGPT. To pomaga zmanjšati breme branja dolgih člankov z zagotavljanjem jedrnatih povzetkov v nekaj sekundah.

ChatGPT preprosto postavite določeno poizvedbo in navedite želene informacije: “Napiši kratko analizo najnovejših trendov [e-trgovine] in vzorcev vedenja potrošnikov v [prvem četrtletju leta 2023].” Z zamenjavo navedenih oklepajev s konkretnim dogodkom, ki nas zanima, lahko hitro zberemo ustrezna dejstva, ne da bi pri tem porabili preveč časa in truda.

Uporabljajte akademsko raziskovanje.

Malo verjetno je, da bi v svojem rednem delovnem času namenili dovolj časa za temeljito preučevanje dolgih znanstvenih člankov. Vendar lahko odkritja v njih pomembno vplivajo na vaše delo. Namesto čakanja na razširjanje teh spoznanj razmislite o sodelovanju s ChatGPT, da bi pridobili glavne točke. To sodelovanje lahko spodbudi sveže zamisli za izdelke in medijsko poročanje.

Couvert je to spodbudo predlagal kot sredstvo za pridobivanje naprednega znanja o raziskovalni temi. Natančneje, poziv zahteva kratek povzetek glavnih ugotovitev najnovejše raziskave, ki je bila prejšnji teden objavljena v reviji Nature in se nanaša na uničenje eksoplanetov. Rezultat, ki ga ustvari ChatGPT, vam bo zagotovil vse bistvene informacije, potrebne za učinkovito načrtovanje.

Izboljšajte svoje temeljne navade

Raziskovalci, ki preučujejo nove pristope, nenehno preučujejo navade. Zahvaljujoč razpoložljivosti ChatGPT, ki omogoča internet, lahko posamezniki pridobijo znanje o teh pristopih ter izboljšajo svojo telesno pripravljenost, zdravje in produktivnost.

Tako lahko na primer izboljšajo produktivnost pri delu od doma, optimizirajo zajtrk za dolgotrajno energijo ali si organizirajo teden v skladu s športom. Z uporabo preprostega poziva lahko dostopate do najnovejših spoznanj. Couvert predlaga uporabo naslednje spodbude: “Na podlagi nedavnih spletnih študij, kateri so [5 najboljših nasvetov] za [boljše delo od doma?] Izdelaj tabelo s povzetkom.” Z opredelitvijo specifičnega področja izboljšav lahko ustrezno izvedete ustrezne spremembe.

Predvidevanje prihodnosti

Če ste nagnjeni k naložbam, se lahko internetna različica ChatGPT kot raziskovalni spremljevalec izkaže za koristno. Pomaga pri pridobivanju znanja in oblikovanju napovedi za prihodnost. Vprašanje, ali imajo ljudje ali roboti večjo verjetnost, da bodo dosegli boljše rezultate na trgu, ostaja negotovo. Kljub temu je pred sprejemanjem naložbenih odločitev pametno temeljito preučiti vse razpoložljive informacije.

Za odgovor na Couvertov poziv uporabite spletno različico programa ChatGPT. Poziv sprašuje o prihodnji uspešnosti delnic 50 največjih tehnoloških podjetij na podlagi njihovih nedavnih finančnih rezultatov. Ocenite njegov odgovor, pri tem pa ohranite določeno stopnjo skepticizma in še naprej pristopajte k svojim naložbam z običajno previdnostjo.

Razumevanje zapletenega dogodka

Včasih se ni treba poglobiti v vse zapletene podrobnosti, ampak zadostuje že razumevanje bistva zgodbe. Cilj je imeti dovolj informacij za pogovor, ne pa sestaviti izčrpno poročilo. Z enim samim preprostim vprašanjem, povezanim s katerim koli aktualnim novinarskim dogodkom, lahko vzpostavite stik z osebo, ki jo resnično zanima.

Couvert predlaga učinkovito metodo za hitro iskanje zgodbe. Najprej se pozanimajte o trenutni ceni bencina v Franciji. Nato 12-letniku razložite, zakaj se ta cena kljub padcu cen nafte ne znižuje. Glavni cilj je, da 12-letniku stvari razumete na enostaven način. Pomembno je, da namesto nepotrebnih zapletov dajete prednost preprostosti in zapomnljivosti.

Uporaba različice ChatGPT z dostopom do interneta omogoča hitrejše iskanje in ustreznejše rezultate. To lahko olajša povzemanje novic, prepoznavanje trendov in vključevanje spoznanj iz akademskih raziskav. Z izboljšanjem svojih navad pri iskanju informacij lahko pridobite tudi borzne napovedi in bolje razumete zapletene dogodke. Bodite priča temu, kako se vaše znanje in razumevanje razširi, da boste v očeh okolice videti skoraj nadčloveški.

Vir Foto: Pixabay