Vreme: Pretežno oblačno bo, z občasnimi rahlimi padavinami

Slovenijo v naslednjih dneh čaka pretežno oblačno vreme s postopnim porastom temperatur in občasnimi padavinami, ki bodo jutri zajele večji del države. Današnji dan prinaša pretežno oblačno vreme z občasnimi rahlimi padavinami, predvsem v obliki dežja ali snega, glede na nadmorsko višino. Zjutraj bo meja sneženja na višini približno 400 metrov, čez dan pa se bo dvignila na okoli 800 metrov. Na Primorskem bo zjutraj in dopoldne pihala šibka burja, ki bo dodatno ohladila ozračje. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 4 in 12 °C, najtopleje bo ob morju.

V soboto se obeta večinoma oblačno vreme. Rahle padavine se bodo dopoldne od zahoda razširile nad večji del Slovenije, popoldne pa oslabele in ponekod ponehale. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, s tekom dneva pa se bo postopno dvigovala. Ob morju bo začel pihati jugo, kar bo prineslo nekoliko toplejši zrak. Temperature bodo zjutraj med 0 in 10 °C, najvišje dnevne pa se bodo povzpele do 14 °C na Primorskem.

Obeti

V nedeljo se bo vreme ponovno poslabšalo z začetkom dežja na zahodu, ki se bo popoldne okrepil in razširil po celotni državi. Ob morju bo občutiti krepitev juga. Ponedeljek prinaša spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, predvsem v zahodni Sloveniji. Pričakuje se nekoliko toplejše vreme z zahodnimi vetrovi.

Vremenska slika

V višinah nad Slovenijo se zadržuje območje s hladnim in vlažnim zrakom, ki je vzrok za trenutne vremenske razmere. Nad zahodno Evropo in severnim Atlantikom se poglablja nov ciklon, ki bo vplival na vreme v naši regiji v prihodnjih dneh.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno kot v Sloveniji, bo tudi v sosednjih pokrajinah prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi rahlimi padavinami. Jutri se bodo padavine od zahoda razširile na večino območij, v Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo zapihal šibak do zmeren jugo.

Za vse, ki se odpravljajo na pot ali načrtujejo aktivnosti na prostem, priporočamo spremljanje nadaljnjih vremenskih napovedi in prilagoditev načrtov trenutnim vremenskim razmeram.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels