Kadrovski pretresi v vrhu Gibanja Svoboda in kabineta premierja

V vrhu stranke Gibanje Svoboda in v kabinetu premierja Roberta Goloba prihaja do pomembnih kadrovskih sprememb. Po odhodu generalne sekretarke Vesne Vuković in vodje kabineta Petre Škofic, ki jo bo zamenjal Luka Špoljar, trenutni sekretar poslanske skupine Svoboda, se zdi, da se obetajo nadaljnje zamenjave na ključnih mestih. Spremembe so se nakazovale že nekaj časa, ob padcu podpore vladi in stranki v javnomnenjskih raziskavah.

Petra Škofic, dolgoletna vodja premierjevega kabineta, je svoj odhod potrdila brez dodatnih komentarjev, medtem ko se za državno sekretarko za kulturo Kajo Širok in svetovalko za gospodarske zadeve Sašo Leban prav tako pričakujejo spremembe. Vesna Vuković, čigar odločitev o odstopu je bila po njenih besedah samoiniciativna, zapušča položaj generalne sekretarke stranke ob koncu meseca, kar kaže na možne notranje prerazporeditve moči in vpliva znotraj Gibanja Svoboda.

Nove imenovanja, kot sta Rok Marolt za generalnega sekretarja stranke in Klemen Boštjančič kot podpredsednik vlade, ki bo prevzel tudi vodenje pogajanj o reformi plačnega sistema v javnem sektorju, nakazujejo na možne strateške premike znotraj stranke in vlade. Poleg tega se šušlja o spremembah v vodenju poslanske skupine Gibanja Svoboda, čeprav je Borut Sajovic, trenutni vodja, takšna namigovanja zavrnil.

Te kadrovske rošade prihajajo v času, ko se Gibanje Svoboda sooča z zmanjševanjem podpore javnosti, kar postavlja vprašanja o prihodnji usmeritvi in stabilnosti vlade ter stranke.

Požareport: Slovenski Watergate pospešil Kučanov scenarij iz gostilne Pečarič: Z Golobom je praktično konec, pripravljajo Boštjančiča

Požareport: Razplet na seji sveta Gibanja Svoboda, minulo sredo zvečer, nam potrjuje, da je slovenski Watergate pravzaprav samo pospešil “Kučanov scenarij” iz ljubljanske gostilne Pečarič, ki smo ga na tem portalu ekskluzivno razkrili 26. februarja: “Goloba bomo zamenjali z Boštjančičem, že usklajeno z Jankovićem”… več tukaj.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Vlada RS X