Vreme: Pred nami je prijeten jasen in topel dan

Danes bo jasno in toplo. Jutri bo oblačnost naraščala, popoldne bodo krajevne plohe v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Danes bo v Sloveniji jasno vreme s temperaturami, ki se bodo gibale med 22 °C in 26 °C, na Goriškem in v Vipavski dolini pa dosegale celo do 28 °C zaradi šibke burje. Pihal bo tudi vzhodni veter.

Jutrišnji dan bo prinesel postopno naraščanje oblačnosti. Čez dan se bodo v zahodnih in južnih krajih začele pojavljati krajevne plohe, ki se bodo zvečer razširile tudi na druge dele države. Pričakujejo se lahko tudi posamezne nevihte. Temperature se bodo zjutraj gibale med 7 °C in 14 °C na Primorskem, najvišje dnevne temperature pa bodo dosegle od 18 °C do 23 °C.

Obeti za naslednje dni:

  • V četrtek bo vreme pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, med katerimi so možne tudi nevihte. Padavine bodo proti večeru oslabele.
  • V petek se nadaljuje spremenljivo vreme s padavinami, ki se bodo popoldne razširile nad večji del države.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom prevladuje območje visokega zračnega tlaka. Središče ciklona z vremensko fronto se nahaja nad Britanskim otočjem, zato nad naše kraje doteka topel in suh zrak s pomočjo vzhodnih vetrov.

Vremenska napoved za sosednje pokrajine: Podobno kot v Sloveniji, bo tudi v sosednjih pokrajinah danes prevladovalo jasno in toplo vreme. Jutri se bo v Alpah in Gorskem Kotarju pooblačilo z možnostjo popoldanskih ploh, ki se bodo zvečer razširile nad širše območje.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels