TEMU, nizkocenovna trgovska platforma se širi tudi v Evropo

Platforma za zelo poceni e-trgovanje Temu, ki je v lasti podjetja PDD Holdings (PDD.O), je začela prodajati na evropskih trgih. Trenutno so prisotni v Francije, Nemčiji, Italiji, na Nizozemskem, v Španiji in v Združenem kraljestvu.

Na spletni strani Temu.com so v spustnem meniju poleg Združenih držav, Kanade, Avstralije in Nove Zelandije, kjer je bila trgovina na voljo že prej, zdaj navedeni vsi ti trgi.

Temu, sicer sestrska spletna stran kitajske platforme za diskontno e-trgovanje Pinduoduo, je od lanskega septembra, ko je začela delovati v Združenih državah, naredila velik odmev, saj prodaja čevlje, nakit, lepotne pripomočke in izdelke za dom neposredno od kitajskih trgovcev po zelo nizkih cenah.

Gre za podoben čezmejni model, kot je tisti, ki je podjetje Shein, ki pošilja v več kot 150 držav, spodbudil, da je postalo največja blagovna znamka hitre mode na svetu z letno prodajo več kot 58,5 milijarde dolarjev.

Po podatkih podjetja Sensor Tower, ki se ukvarja z mobilnim obveščanjem in ki Temu uvršča na prvo mesto najbolj prenesenih aplikacij v trgovinah Apple in Google Play v ZDA, je bila aplikacija Temu v prvem četrtletju letošnjega leta v ZDA prenesena 19 milijonov krat.

Po podatkih podatkovnega podjetja YipitData se je bruto vrednost blaga platforme – skupna prodaja pred stroški – povečala s 3 milijonov dolarjev septembra na 192 milijonov dolarjev januarja.

Vir