Bed Bath&Beyond pred stečajem z razprodajo zaradi likvidacije.

Podjetje Bed Bath & Beyond Inc je razglasilo zaščito pred stečajem po poglavju 11. Maloprodajni trgovec z izdelki za dom ni mogel pridobiti potrebnih sredstev za nadaljnje poslovanje, kar je pripeljalo do začetka razprodaje.

Trgovec je bil v 90. letih znan kot popularna destinacija za pare. Doživel je upad zaradi neuspešne prodajne strategije, osredotočene na prodajo lastnih izdelkov. Včasih obiskan za poročne registre in priprave na družinske člane, je danes manj priljubljen.

Napori, da bi lani opustili ta pristop in uvedli bolj prepoznavne nacionalne znamke, niso obrodili sadov. Podjetje je utrpelo 393 milijonov dolarjev izgube zaradi 33% zmanjšanja prodaje v četrtletju do 26. novembra.

Stečaj zahteva trgovec iz New Jerseyja, ki ocenjuje svoja sredstva in obveznosti od 1 do 10 milijard dolarjev.

V izjavi je podjetje razkrilo, da je zagotovilo zavezo približno 240 milijonov dolarjev financiranja dolžnika v posesti od Sixth Street Specialty Lending Inc. Razprodaja je že v teku, trgovec pa bo uporabil poglavje 11 za delno prodajo in trženje svojih sredstev.

Med zapiranjem fizičnih trgovin, Bed Bath & Beyond in buybuy BABY trgovine ter spletne strani ostajajo odprte za stranke.

Januarja je podjetje izrazilo zaskrbljenost glede svoje sposobnosti nadaljnjega delovanja. Le nekaj mesecev po tem, ko je napovedalo več kot 500 milijonov dolarjev novega financiranja, zmanjšanje števila delovnih mest in zaprtje 150 trgovin.

V poskusu izogibanja stečaju je podjetje načrtovalo pridobitev približno 1 milijarde dolarjev z izdajo prednostnih delnic in opcij v februarju.

Podjetje je zbralo 360 milijonov dolarjev, kar je poravnalo dolgove in obresti. Marca je Bed Bath prekinil dogovor, razkril načrt prodaje delnic za 300 milijonov in opozoril na možnost stečaja.

Po sodnem dokumentu so kanadske operacije Bed Bath & Beyond februarja soočile z zaprtjem. Kanadski oddelek s 54 Bed Bath & Beyond in 11 buybuy BABY trgovinami je nelikviden, kaže prijava na spletnem mestu Alvarez & Marsal.

vir Foto: Wikimedia