SoftNet s širitvijo na Kitajsko in prodorom v Indonezijo

SoftNet upravlja svoje napredno mednarodno omrežje, ki omogoča zagotavljanje visokega nivoja telefonskih, podatkovnih in dodatnih storitev. Postaja močen igralec tako na balkanskem trgu kot tudi po svetu.

SoftNet je eno redkih slovenskih podjetij, ki posluje na Filipinih. Na Kitajskem so prisotni že 15 let. Po jugovzhodni Evropi in Aziji je SoftNet zgradil najbolj napredno IP omrežje v skladu s svojo vizijo širjenja po teh regijah.

“Naša poslovna pot se je na Kitajskem začela tako, da smo najprej pridobili posel in stranke. Šele po sklenitvi posla smo ustanovili tudi podjetje in zaposlili kompetenten kader,” je poudaril direktor podjetja SoftNet Andrej Boštjančič.

Direktor podjetja SoftNet Andrej Boštjačič

Trenutno imajo na Kitajskem zaposlene tri ljudi, v nadaljevanju pa načrtujejo zaposlitev dodatnih kadrov in širitev pisarne. Boštjančič je pojasnil, da se je po treh letih na Kitajskem poslovno življenje ponovno zagnalo. Pred tem so skoraj vsi delali od doma, sedaj so pogoji za sklepanje poslov in iskanje primernega kadra lažji.

Na Kitajskem je tako vzpostavljen ritem, ki je veljal pred epidemijo covida-19.

Maske v nakupovalnih središčih in pisarnah niso več obvezne, a jih še vedno nosijo na podzemni železnici. Tudi potovalne omejitve so se sprostile. Kitajci lahko tako ponovno potujejo po celem svetu, tja lahko potujejo brez obvezne karantene, za vstop pa je dovolj le PCR-test.

Transport je nekoliko otežen in v zadnjem času postaja tudi vedno večji strošek. Boštjančič ocenjuje, da v prihodnje pričakujejo skok aktivnosti.

“Poskušamo zagnati še projekt v Indoneziji, medtem ko smo delovanje v Šanghaju in Hong Kongu že vzpostavili. Sedaj nas čaka izziv s sestavo prave ekipe, ki bo zasledovala cilje naše organizacije,” je sklenil.

SoftNet sicer obeležuje 27- letnico delovanja. Na slovenski trg so vstopili pred štirimi in sicer kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonija. Tudi največjim podjetjem lahko zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja.

Poleg Slovenije so prisotni še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Avstriji, Nemčiji, Romuniji, Bolgariji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in na Filipinih. Po vsem svetu imajo več kot 55 zaposlenih.

Foto: Barbara Reya/www.barbarareya.si