Premier bo za ministrico za pravosodje predlagal Andrejo Katič

Premier Robert Golob je napovedal, da bo za novo ministrico za pravosodje predlagal Andrejo Katič. Ta odločitev prihaja po temeljitih posvetih z vodstvom Socialnih demokratov (SD) in temelji na preteklih izkušnjah na tem položaju, saj je Andreja Katič že vodila ministrstvo za pravosodje med letoma 2018 in 2020.

Predlog je bil že uradno posredovan v državni zbor, potem ko je Katič v pogovoru s premierjem svojo kandidaturo sprejela. Sestanka s premierjem so se udeležili tudi predstavniki SD, med katerimi so bili Matevž Frangež, začasni glavni tajnik SD-ja, in Matjaž Han, minister za gospodarstvo. Predsednica SD, Tanja Fajon, sestanka ni mogla obiskati zaradi zdravstvenih težav.

Premier je z Andrejo Katič je opravil pogovor, Katič pa je kandidaturo sprejela. Njena predhodna vodenja ministrstva za pravosodje in bogate izkušnje na tem področju dajejo obet za uspešno delovanje v prihodnje. Predlog Andreje Katič za ministrico za pravosodje zdaj čaka na potrditev v državnem zboru, kjer bo potrebno zbrati dovolj podpore za njeno imenovanje.

Spomnimo…

Razkrito poročilo o domnevnih nepravilnostih pri nakupu stavbe na Litijski

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je predsedniku vlade Robertu Golobu posredovala poročilo o stanju v zvezi z ugotavljanjem domnevnih nepravilnosti pri nakupu stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Poročilo, ki je bilo danes predstavljeno medijem, vsebuje povzetek ključnih ugotovitev in ukrepov, ki jih je ministrstvo sprejelo v odziv na te ugotovitve.

Ključne domneve nepravilnosti, izpostavljene v poročilu, se nanašajo na pripravo in izvedbo projekta nakupa na sekretariatu ministrstva za pravosodje, vključno s sumi zunanjih vplivov na izvedbo projekta. Med drugim poročilo omenja manjkajočo in prirejeno dokumentacijo, kar otežuje razumevanje celotnega postopka nakupa in vprašanja, ali je bil ogled stavbe dejansko opravljen… več tukaj.

[Vir: MMC RTV SLO]