Zunanja ministrica Tanja Fajon hospitalizirana zaradi suma vnetja ledvic

Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon se trenutno zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zaradi suma vnetja ledvic, so sporočili iz zunanjega ministrstva, navaja STA. Kljub hospitalizaciji se ministrica počuti dobro in naj bi v bolnišnici ostala nekaj dni.

Ministrica Fajon je bila v bolnišnico sprejeta v nedeljo po slabem počutju, ki je sledilo njenemu povratku iz New Yorka. Tam se je udeležila pomembnih srečanj v okviru Generalne skupščine Združenih narodov (ZN) in Varnostnega sveta ZN, ki so potekala v petek ob drugi obletnici ruske agresije na Ukrajino.

Ne spreglejte…

SD tik pred propadom, vlado podpira samo še 30,4 odstotka vprašanih

Po najnovejšem merjenju javnega mnenja se z nekaj presenetljivimi rezultati politična krajina v Sloveniji kaže v novi luči. Dominika Švarc Pipan, članica SD, je z afero sodna stavba potisnila Tanjo Fajon in s tem tudi SD na rob političnega preživetja. Anketo je med 20.2 in 22. 2. za POP TV izvedel inštitut Mediana, odgovarjalo je 724 ljudi.

Vlada pod vodstvom Roberta Goloba se sooča z nizko podporo volivcev, ki trenutno znaša le 30,4 odstotka. Kljub temu, da afera sodna stavba ni bistveno vplivala na izgubo podpore, vladi nasprotuje dobra polovica vprašanih (55,1 odstotka), medtem ko je 14,5 odstotka anketirancev ostalo neopredeljenih… več tukaj.

SD zaradi dolgov v prodajo “Moskovičeve” vile

Po nedavnih aferah, ki so prizadele Socialne demokrate (SD), se stranka odloča za prodajo svoje nekdanje centralne stavbe na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani. Novi generalni sekretar SD, Matevž Frangež, je potrdil, da ima stranka v načrtu začeti postopke za prodajo nepremičnine, s čimer nameravajo pokriti svoje dolgove, ki naj bi znašali skoraj dva milijona evrov. Nepremičnina, ki se nahaja v središču Ljubljane, bi lahko zaradi svoje lokacije in kvadrature prinesla milijonski izplen. SD načrtuje, da bo pred prodajo naročila vsaj še eno ali dve cenitvi in nato iskala kupca na javni dražbi… več tukaj.