No, če to vsaj približno drži, potem “delanje in nenadni vzpon” finančnega ministra Boštjančiča kot tudi afera z njegovim sinom Anžetom na zalogo ni nikakršno naključje, hkrati pa je potrjeno, da Janković velja za nekakšnega botra Roberta Goloba…

Požareport: Ko se Kučan vrne v gostilno Pečarič: Goloba bomo menjali z Boštjančičem, že usklajeno z Jankovićem

Požareport: Po našem članku z naslovom “Fronta za predsednika SD: rineta se Nemec in Jevšek, zagotovo gre Prednik, Brgleza podpirajo le ta stari, Tanja Fajon že out”, objavljenem minuli petek, mi takole napiše prijatelj iz Pirana, sicer nekdanji politik tranzicijske levice in odličen poznavalec slovenske politične scene: Ne moreš verjeti, koliko ljudi se grebe za stečajnega upravitelja Socialnih demokratov. Je to res tako dobro plačana služba? SFRJ je razpadla 11 let po Titovi smrti, stranka SD razpada manj kot štiri leta po smrti Janeza Kocijančiča (vir: SD ni bila pripravljena na smrt Janeza Kocijančiča, in se jim dogaja), ob živem Milanu Kučanu. Ali komu še vedno ni jasno?

Ob “živem Kučanu”… več na Požareport.

Minister za finance Klemen Boštjančič zavrnil očitke o nepotizmu

Minister za finance Klemen Boštjančič se je novembra udeležil konference v Londonu z naslovom “Prehod v brezogljično prihodnost: priložnosti in financiranje”. Na dogodku so se zbrali predstavniki vlad, državnih in zasebnih podjetij iz Slovenije in Velike Britanije. Konferenco sta organizirala Britansko-slovenska gospodarska zbornica in medijska hiša Bloomberg. Udeleženci konference so razpravljali o najboljših praksah pri financiranju prehoda v brezogljično prihodnost… več tukaj.

Požareport: Fronta za predsednika SD: Rineta se Nemec in Jevšek, zagotovo gre Prednik, Brgleza podpirajo le ta stari, Tanja Fajon že out

Požareport: Vnela se je, pričakovano, zakulisna fronta za novega predsednika Socialnih demokratov. In po torkovi seji predsedstva je trenutna situacija približno takšna:

– Zagotovo bo – za novega predsednika SD – kandidiral Jani Prednik, vodja poslanske skupine in podpredsednik SD. Sicer je možno, pravijo naši sogovorniki z vrha SD, da bi Prednik od kasneje od kandidature “pravočasno” odstopil, če bi ugotovil, da za izvolitev nima pravih možnosti. Je pa njegova težava menda v tem, da je zelo priljubljen na domačem Koroškem, izven te regije pa bistveno manj… več tukaj.