Tam, kjer ne gre “samo za 8 milijonov”, ampak za milijarde evrov davkoplačevalskega denarja…

Požareport: V senci afere Litijska: Prihaja comeback na Petrolu padle Nade Drobne Popovič in pri Odlazku pozabljenega Tomaža Vesela

Požareport: V senci “afere Litijska” (51) se – sicer daleč stran od oči javnosti in medijev – potihoma pripravljajo tudi pomembne kadrovske spremembe. Med drugim, tam, kjer ne gre “samo za 8 milijonov”, ampak za milijarde evrov davkoplačevalskega denarja:

– “Vrača se”, tako naši viri, Tomaž Vesel, že precej pozabljeni nekdanji predsednik računskega sodišča, ki je po razpletu lansiranja novih obrazov tranzicijske levice pred parlamentarnimi volitvami leta 2022 tako rekoč popolnoma izvisel. Čeprav je bilo “vse pripravljeno zanj”, je vskočil ter ga spodrinil agresivnejši Robert Golob, Vesel, ki ga je takrat usodno odpikal tudi Aleksander Čeferin, pa je pristal na zanj domala ponižujočem položaju, na direktorskem stolčku Dolenjskega lista, v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka.

Vmes je Vesel sicer Dolenjski list zapustil ter postal… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Novi standardi na RTV: Srednješolci kot Drnovšek zdaj urednik, prva bojna linija nagrajena. Razen besne Helene Milinković

Požareport: Na tradicionalnem sprejemu po koncu osrednje državne Prešernove proslave, prejšnjo sredo v Cankarjevem domu, smo lahko pozornejši novinarji in drugi kronisti slovenske politične, medijske in kulturniške scene, kljub začetnemu električnemu mrku, spremljali tudi najnovejši “fenomen RTV-jevecev”.

Ne samo, da se je voditelj TV Dnevnika Saša Kranjc tokrat “pokazal” s svojim prijateljem oziroma zasebnim partnerjem, sicer generalnim sekretarjem ministrstva za kulturo ter bivšim televizijcem Tonijem Tovornikom, bilo jih je – RTV-jevcev – res “nenormalno veliko” (na čelu predsednikom uprave Zvezdanom Martičem… več tukaj.

Foto: Portal24/Edvard Kadič