Vreme: Danes nas čaka oblačno dopoldne, toplo bo

Slovenijo bo danes zjutraj prekrivala tančica oblačnosti in meglenih zaves, ki pa se bo s prihodom sredine dneva razkadila in razkrila sončno nebo. Meteorologi napovedujejo, da bo oblačno ali megleno vreme zjutraj in dopoldne kmalu pustilo prostor jasnim zimskim radostim. Severnik bo v nekaterih delih države prinesel svežino, z najvišjimi temperaturami, ki se bodo gibale med 8 in 14 °C, na Primorskem pa celo do 16 °C.

Za jutrišnji dan obetajo precej jasno vreme, z možnostjo jutranje megle v nižinah, ki pa se bo popoldne razkadila, zlasti v vzhodnih krajih, kjer se bo nebo prehodno zmerno pooblačilo. Jutranje temperature se bodo spustile na hladnih -4 do 2 °C, ob morju pa ostanejo nekoliko toplejše, okoli 4 °C. Dnevne temperature bodo ponovno prijetne, od 9 do 15 °C, kar je razmeroma toplo za ta čas leta.

V naslednjih dneh se obeta zmerno oblačno vreme, ki bo v četrtek prešlo v pretežno jasno, preden se v petek od zahoda ponovno pooblači. Ob morju se lahko pojavita megla ali nizka oblačnost, temperature pa ostajajo nadpovprečno visoke.

Vremenska slika

Vremenska slika za Slovenijo kaže na prehod oslabljene hladne fronte v jutranjih urah, za katero prihaja območje visokega zračnega tlaka od zahoda. S severnim vetrom v višinah prihaja nekoliko hladnejši, a postopno bolj suh zrak, ki obeta prijetne dni pred nami.

Tudi sosednje pokrajine lahko pričakujejo izboljšanje vremena. Danes bo po oblačnem jutru čez dan sončno, z izjemo vzhodnih krajev, kjer lahko nastane kakšna ploha. V Kvarnerju bo zavela šibka do zmerna burja, drugod po sosednjih pokrajinah pa severni veter.