Požareport: Nekdaj razvpiti Zgaga dobesedno izpuhtel, izginil, še prej pa hotel tožiti Dominiko Švarc Pipan

Požareport: Ena od najbolj zanimivih razlag, zakaj se je Blaž Zgaga tistega maja 2020 – kot edini iz Evropske unije – znašel med 17 dobitniki nagrad nemškega medija Deutsche Welle – za svobodo govora, ki so jih podelili “vsem pogumnim novinarjem v svetu, zatiranim zaradi poročanja o pandemiji”, je ta, ki naj bi občasno širil celo sam Zgaga, resda v bolj toksičnem (vinjenem) stanju, da je šlo za plačilo (nagrada mu je namreč navrgla 50 tisoč evrov) ene od zahodnih obveščevalnih služb za njegove bivše novinarske in druge podvige.

Vsekakor pa drži, da Zgaga med pandemijo covida 19 ni ravno zaslovel s kakšnimi novinarskimi članki, teksti, ampak z bolj kot ne bizarnimi tviti na račun Janeza Janše in tedanje vlade, pa tudi zatiran ni bil. Kakor koli, vse politične maske “neodvisnega novinarja” Zgage so dokončno padle slabi dve leti kasneje, ko Blaž postane kandidat za poslanca na listi stranke SD.

Izvoljen seveda… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Kako Martić in vrla druščina na vrhu RTV zaradi srednješolcev tipa Drnovšek nesramno izigrava delovno inšpekcijo

Požareport: Pred dnevi (16. marca) smo na tem portalu ekskluzivno in podrobno poročali o prihodu delovne inšpekcije na RTV Slovenija, zaradi nezakonite zaposlitve novinarja in člana sveta RTV Gregorja Drnovška na pomembnem uredniškem mestu, za katerega nima predpisane izobrazbe. Sporni “urednik” Drnovšek sicer ni edini tak primer, tako da ne, saj podobno oziroma enako velja vsaj še za Jana Novaka , vršilca ​​dolžnosti urednika vseh dopisnikov (dopisnikov), in Vesno Pfeiffer, urednico oddaje Marcel… več tukaj.

Foto: Stranka SD Twitter/X