Vreme: Slovenijo danes čaka pretežno jasen dan

Slovenijo danes čaka pretežno jasen dan s kratkotrajno jutranjo meglo po nižinah. Temperature se bodo gibale med prijetnih 12 do 17 °C, popoldne pa bo zapihal jugozahodni veter.

Jutrišnji dan bo zaznamovala naraščajoča oblačnost od jugozahoda. Popoldne se bodo na zahodu in jugu države pojavile prve kaplje dežja. Veter južnih smeri bo zaznamoval dan, ob obali bo prisoten jugo. Jutranje temperature se bodo spustile vse do -4 °C v notranjosti in dosegale do 4 °C ob morju, medtem ko bodo dnevne temperature ostale v območju med 11 in 16 °C.

Obeti

Sreda nad celotno državo, z jutranjimi deževnimi padavinami predvsem v hribovitih zahodnih delih, prinaša oblačnost . Popoldne se bodo deževne padavine razširile po večjem delu Slovenije.

Četrtek bo prinesel delno sončno vreme na vzhodu, medtem ko bo v ostalih delih države zmerno do pretežno oblačno. V zahodnih hribovitih predelih se občasno pričakuje rahlo deževanje, spremljal nas bo jugozahodni veter.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in severnim Balkanom trenutno prinaša stabilno vreme z dotokom toplejšega in suhega zraka od severozahoda. Tudi v sosednjih pokrajinah se danes obeta pretežno jasno vreme, jutri pa bo oblačnost naraščala od jugozahoda, z dežjem ob severnem Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini.

[Vir: ARSO]; Portal24; ; Foto: Freepik