Napad z nožem v nemški šoli: Pet ranjenih, osumljenec aretiran

V mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je v eni izmed srednjih šol prišlo do nasilnega incidenta, ki se je končal z aretacijo osumljenca. Nemška Policija je sporočila, da je bila v četrtek po tem, ko je študent z nožem napadel več svojih sošolcev, izvedena obsežna operacija pri čemer je bilo ranjenih pet oseb, vključno z napadalcem.

Incident se je zgodil v šoli, specializirani za stare jezike, ki šteje okoli 700 učencev. Šola se sicer nahaja v okrožju Elberfeld. V odziv na napad so bili na prizorišče napoteni številni policisti, medtem ko je bil nad šolo opažen policijski helikopter. Policija je potrdila, da med incidentom ni prišlo do streljanja, prav tako pa še niso podali informacij o identiteti napadalca ali motivu za napad.

Ranjeni so bili takoj deležni potrebne medicinske pomoči, Policija pa je za svojce žrtev vzpostavila kontaktno točko v bližini šole. Na kraju dogodka so bili prisotni tudi reševalci in policisti, opremljeni z avtomatskim orožjem, kar kaže na resnost situacije.

Obvestilo o poškodovanih šolarjih je bilo prvotno objavljeno na platformi X, prej znani kot Twitter, kjer je Wuppertalska policija delila informacije o svoji prisotnosti in poteku operacije. Podatkov o stanju ranjenih ali nadaljnjih korakih v preiskavi zaenkrat še ni.

Ta dogodek je v Nemčiji in širše vzbudil zaskrbljenost glede varnosti v šolah in potrebe po dodatnih ukrepih za zaščito učencev in učiteljev.

[Vir: Deutsche Welle]; Portal24