Mourinho zavrnil govorice o PSG-ju in ostaja predan Romi

AS Roma se pripravlja na polfinale lige Europa z Bayerjem Leverkusnom. Trener Jose Mourinho pa se je šaljivo odzval na govorice o morebitnem prevzemu vodstvenega položaja v Paris St Germainu. Mourinho je kljub poročilom o morebitni zamenjavi Christopha Galtierja v sezoni 2023-24 izrazil zavezanost Romi. Poudaril je, da ostaja zvest svoji pogodbi, ki velja do leta 2024.

Na tiskovni konferenci pred tekmo v sredo je Mourinho za Sky Sport Italia povedal, da ni bil dosegljiv, ko so ga poskušali kontaktirati. Roma se bo v četrtek pomerila proti ekipi Xabija Alonsa, ki je nekoč sodeloval z Mourinhom pri Realu. Alonso je bil del zmagovitega moštva, ki je med letoma 2010 in 2013 osvojilo LaLigo, Copa del Rey in španski superpokal.

Mourinho pohvalil nemško ekipo

Na novinarski konferenci je Mourinho izrazil svoje občudovanje nad nekdanjim španskim igralcem in mu izrekel veliko pohval. Omenil je, da imata edinstven odnos, ki presega tipično dinamiko med trenerjem in igralcem.

Poleg tega je Mourinho pohvalil znanje nemške ekipe pri izvajanju protinapadov in dejal, da je ena najboljših v Evropi. Poudaril je nevarnost, ki jo predstavljajo, saj počakajo, da nasprotnik naredi napako, nato pa hitro napredujejo proti golu.

Hitrost igralcev Rome bi konkurirala z Jacobsom

Poleg tega je Mourinho pohvalil hitrost napadalnih igralcev v Alonsovi ekipi. Nekatere izmed njih je celo primerjal z olimpijskim prvakom Marcelom Jacobsom in dejal, da bi lahko pet ali šest njegovih igralcev teklo 100 metrov skupaj z Jacobsom.

Čeprav se je Roma že tretjo sezono zapored uvrstila v polfinale velikega evropskega tekmovanja, je Mourinho zavrnil misel, da je zaradi tega njegova ekipa pod pritiskom.

Mourinho meni, da ima njihova ekipa dovolj izkušenj, da se ne bi preveč vznemirjala zaradi uvrstitve v polfinale, in da se ne osredotoča preveč na dejstvo, da je to prva tekma in da se odvija doma. Zaradi poškodb tekme verjetno ne bosta začela Paulo Dybala in Georginio Wijnaldum, vendar bodo po najboljših močeh poskušali pomagati, da se pred tekmo okrevata. Ne glede na njuno razpoložljivost se morata pripraviti na tekmo. Druga tekma bo 18. maja.

Vir Foto: Pexels