Enostavne in ekonomične – chorizo ​​testenine

Chorizo ​​testenine so hitra, preprosta in hitra jed. Chorizo ​​je tradicionalna španska klobasa, ki je narejena iz svinjskega mesa in začimb. Je običajno začinjena s papriko, čebulo, česnom in drugimi začimbami, kar daje značilen pikantni okus. Chorizo ​​se lahko uporablja na različne načine, na primer kot sestavina v jedeh, kot prigrizek ali pa kot dodatek k drugim jedem, kot so juhe in rižote. Obstajajo različne vrste choriza, ki se pripravijo po sestavinah, načinu priprave in okusu. Dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah.

Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov.

Vsaka porcija vsebuje 411 kcal, 20 g beljakovin, 62 g ogljikovih hidratov (od tega 9 g sladkorjev), 11 g maščob (od tega 4 g nasičenih maščob), 7 g vlaknin in 1 g soli.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 150 g  choriza, grobo narezanega,
  • 4 stroki česna, drobno sesekljani,
  • 4 paprike (mešanica rdeče in rumene), prepolovljene, brez semen in grobo narezane,
  • 160g gob prepolovljenih,
  • 400 g narezanih paradižnikov,
  • 3 žlice paradižnikove mezge,
  • 1 žlička posušenih kosmičev čilija,
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa,
  • 450 g špagetov , prelomljenih na pol,
  • 1 liter vrele vode,
  • morska sol in črni poper,
  • 1 velika pest listov bazilike, grobo narezanih,
  • 30 g parmezana, sveže naribanega,

Postopek priprave:

Na močnem ognju segrejte veliko globoko posodo ali ponev, dodajte chorizo ​​in dušite 2–3 minute.

Dodajte česen, papriko in gobe ter med občasnim mešanjem kuhamo še 2–3 minute.

Dodamo narezan paradižnik, paradižnikovo mezgo, čilijeve kosmiče in rdeči vinski kis. Primešajte špagete, zalijte z vrelo vodo in dobro premešamo.

Zavrite, zmanjšamo ogenj, pokrijte s pokrovko in pustimo vreti 12–15 minut oziroma dokler testenine niso al dente in se tekočina zmanjša v gosto omako. Zmes občasno premešamo, da so testenine pod tekočino in se ne sprimejo.

Vmešajte tri četrtine bazilike in obilo črnega popra

Postrezite s parmezanom in preostalo baziliko.

Foto: Unsplash (fotografija je simbolna) Portal24