Kosilo: Teletina v gorčični omaki
Teletina v gorčični omaki je jed, pri kateri je popečeno telečje meso kuhano v omaki, ki vsebuje gorčico. To je jed, ki se pogosto pripravlja in je znana po svojem bogatem okusu. Gorčična omaka je pripravljena s kombinacijo gorčice, masla, začimb in drugih sestavin, ki ji dajejo značilen okus. Ko je teletina pripravljena, jo postrežemo z omako, ki ji daje bogato in začinjeno noto.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 6 telečjih zrezkov,
- 5 žlic moke,
- 2 žlici rdeče paprike,
- 3 stroki česna,
- 1 čebula,
- 1 korenček,
- 1 žlica gorčice
- 3 žlice masla,
- 2 žlici peteršilja,
- sol, poper.
Postopek priprave:
Zmešajte moko in rdečo papriko ter v tej mešanici z vseh strani povaljate zrezke.
V ponvi raztopite maslo in popecite zrezke.
Ko je meso popečeno z vseh strani, ga prestavite na krožnik, na maslo pa dodajte drobno sesekljano čebulo in nariban korenček.
Ko čebula postekleni dodajte strt česen in gorčico.
Na kratko dušite, nato dodajte malo vode in premešajte.
Pokuhajte, nato dodajte meso in pustite, da se duši.
V tem času skuhajte testenine ali riž.
Ko je pripravljeno, potresite s svežim peteršiljem in še toplo postrezite.