DARS: skupščina odpoklicala Dragonjo in imenovala dva nova člana

Skupščina DARS-a je z mesta člana nadzornega sveta odpoklicala Metoda Dragonjo. V nadzorni svet je kot predstavnika kapitala imenovala Saša Rinka in Tomaža Kuntariča. Glede na zapisnik skupščine bosta štiriletni mandat nastopila v četrtek.

“Očitno sem bil preveč zahteven, predvsem pa preveč neodvisen član nadzornega sveta,” je v odzivu na odpoklic zapisal Metod Dragonja. Slednji je bil nadzorni svet DARS-a imenovan septembra lani.

Eden od novoimenovanih nadzornikov bo zamenjal Metoda Dragonjo, drugi bo zapolnil izpraznjeno mesto v nadzornem svetu DARS-a.

Sašo Rink, direktor ljubljanskega občinskega stanovanjskega sklada, in Tomaž Kuntarič, nekdanji direktor Slovenske odškodninske družbe, zdaj pa po navedbah Dela starejši svetovalec v Gorenju, se bosta v nadzornem svetu pridružila Andreju Šušteršiču, ki je predsednik nadzornikov, Nevenki Hrovatin, Janku Kramžarju in Antonu Guzeju, vsi so predstavniki kapitala, ter predstavnikom zaposlenih v nadzornem svetu Nataši Ivančevič, Martinu Stožirju in Branku Šviglju.

Dragonja je po skupščini v elektronskem pismu upravi in nadzornikom DARS-a zapisal, da je bil s predlogom razrešitve seznanjen v torek na spletni strani Ljubljanske borze. “Očitno sem bil preveč zahteven, predvsem pa preveč neodvisen član nadzornega sveta,” je zapisal in dodal, da DARS-u ni več na razpolago.

Nadzorni svet DARS-a v skladu s statutom družbe sestavlja devet članov, od katerih so trije člani nadzornega sveta predstavniki zaposlenih, ki jih izvoli svet delavcev, šest pa jih izvoli skupščina. Edina delničarka DARS-a je država, zato pristojnosti skupščine opravlja Slovenski državni holding.

vir Foto: STA


Ne spreglejte…

Svetovni trgi: Delnice rastejo, dolar po podatkih o inflaciji v ZDA padel

Delniški indeksi so se v torek zvišali, dolarski indeks pa je po tem, ko so podatki pokazali, da se je inflacija v ZDA januarja upočasnila zdrsnil. Inflacija je sicer še vedno rasla hitreje od pričakovanj. Slednje pa sproža vprašanja o tem, kdaj lahko Federal Reserve (FED) začasno ustavi zaostrovanje politike.

Indeks MSCI za vse države je takoj po izidu poročila poskočil na najvišjo vrednost seje, nato se je močno umaknil in nato po odprtju ameriškega trga spet odskočil. Referenčni indeks S&P 500 je sejo začel veliko nižje, vendar se je kmalu po odprtju vrnil… več tukaj.