Dogovor o prestopu v Savdsko Arabijo ni bil dosežen

Po besedah očeta Lionela Messija, argentinski nogometaš v prihodnji sezoni ne bo igral v Savdski Arabiji, saj ni bil dosežen noben dogovor niti podpisana nobena pogodba. Paris St Germainova zvezdnika so nedavno povezovala s selitvijo na Bližnji vzhod. Njegov klub Ligue 1 ga je suspendiral, ker je odpotoval v Savdsko Arabijo in izpustil trening. Francoski mediji so trdili, da je prestop “sklenjen”, vendar uradne potrditve še ni bilo. Messijeva prihodnost pri PSG ostaja negotova.

Po izjavi Messijevega očeta Jorgeja na Instagramu, za naslednje leto ni dogovorov z nobenim klubom. Jorge je izjavil, da odločitev ne bo sprejeta, dokler Lionel ne konča sezone pri PSG. Ko se bo sezona končala, bo ocenil svoje možnosti in sprejel odločitev. Za zdaj ni nobenih ustnih ali podpisanih dogovorov z nobenim klubom. Messi se je pred kratkim v ponedeljek vrnil na trening, potem ko se je prejšnji teden opravičil PSG in svojim soigralcem.

Messi prejel predlog savdskega kluba Al-Hilal

Reuters je poročal, da je Al-Hilal, savdski klub, poslal uradni predlog za sodelovanje argentinskemu kapetanu za prihodnjo sezono. Vir, ki dobro pozna nogometaša, je potrdil to informacijo. Ker ima 36-letni svetovni prvak v nogometu pogodbo s PSG, mu ni dovoljeno podaljšati pogodbe.

Premožna država je Messija leta 2022 imenovala za svojega turističnega predstavnika in ta je maja istega leta odpotoval v Džido. Januarja letos se je vrnil, da bi s PSG odigral prijateljsko tekmo proti ekipi profesionalcev iz savdske lige, na kateri se je pomeril s svojim zlobnim sovražnikom Cristianom Ronaldom.

Vir Foto: Pexels