Direktor Clearlinka zaskrbljen glede produktivnosti delavcev na daljavo

Na nedavnem sestanku s svojimi zaposlenimi je izvršni direktor Clearlinka, James Clarke izrazil nezadovoljstvo s sistemom dela na daljavo. Po poročanju portala Vice naj bi izjavil, da mnogi zaposleni na daljavo, že več mesecev niso odprli svojih prenosnikov.

Da bi izpolnil delovne obveznosti, je prodal psa

Komentarji direktorja so bili izrečeni v kontekstu vrnitve zaposlenih v pisarno. Uvedena je bila obveznost, da večina zaposlenih iz Utaha dela štiri dni na teden v pisarni. Clarke naj bi pohvalil zaposlenega, ki je prodal svojega psa, da bi izpolnil delovne zahteve. To dejanje zaposlenega je primerjal z drugimi, ki naj bi “tiho odstopili s svojih delovnih mest, a še vedno prejemajo plačo.”

Poleg tega je Clarke postavil pod vprašaj sposobnost skrbnikov, da bi bili v celoti predani svojim delovnim nalogam. Saj naj bi bilo to po njegovem mnenju mogoče le redkim.

Navdušenje in prizadevanja

Predstavnik podjetja Clearlink ni želel komentirati izjav Clarka, ampak je podal splošno izjavo. V njej je izrazil navdušenje nad prihodnostjo podjetja in hvaležnost za prizadevanja vseh članov ekipe. Ne glede na to, ali delajo v pisarni ali na daljavo. Podjetje je zasebni subjekt s približno 800 zaposlenimi, kot je pojasnil notranji vir.

Kritike dela na daljavo, ki jih izražajo direktorji, kot sta Jamie Dimon iz JP Morgana in James Gorman iz Morgan Stanleyja, so podobne kritikam Clarka. Vsi namreč spodbujajo vrnitev zaposlenih v pisarne, da bi izkoristili prednosti dela v živo. Čeprav je delo na daljavo hvaljeno zaradi svoje prilagodljivosti in potencialnih prihrankov, pa je bilo tudi kritizirano zaradi mešanja meja med delovnim in osebnim življenjem, kar lahko vodi v izgorelost in nizko produktivnost.

vir Foto: Pexels