Buffettov Berkshire ima kljub inflaciji in obrestnim meram rekorden letni dobiček iz poslovanja

Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N) Warrena Buffetta poroča o najvišjem letnem dobičku iz poslovanja. In to kljub temu, da so dobički v četrtem četrtletju zaradi zgube v tuji valuti in naraščajočih obrestnih mer, nižji.

Buffett je v letnem pismu delničarjem leto 2022 označil za “dobro leto” za Berkshire. Več deset podjetij konglomerata je namreč ustvarilo 30,8 milijarde dolarjev dobička.

Berkshire je prav tako povečal svoje denarne zaloge in leto končal s 128,6 milijarde dolarjev več. V četrtem četrtletju je prodal približno 16,3 milijarde dolarjev delnic…. več na Portal24.si

Foto: Wikimedia

Ne spreglejte…

Heineken: Bill Gates kupil za 880 milijonov delnic

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates se ne opisuje kot “velik pivec piva”. Gates se zdaj z nakupom delnic v vrednosti okoli 880 milijonov evrov pridružuje nizozemskemu pivovarskemu velikanu, ki je tudi krovna družba avstrijskega Brau Uniona.

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates se je tako pridružil Heinekenu. Gates je 17. februarja kupil 10,8 milijona delnic Heineken Holdinga, ocenjenih na 883 milijonov evrov ali 3,76-odstotni delež, so sporočili iz nizozemskega urada za finančne trge (AFM).

Delnice je kupila mehiška skupina Femsa, ki je v procesu odprodaje svojega deleža v nizozemski pivovarski skupini.

Heineken Holding je glavni delničar… več tukaj.