Heineken: Bill Gates kupil za 880 milijonov delnic

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates se ne opisuje kot “velik pivec piva”. Gates se zdaj z nakupom delnic v vrednosti okoli 880 milijonov evrov pridružuje nizozemskemu pivovarskemu velikanu, ki je tudi krovna družba avstrijskega Brau Uniona.

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates se je tako pridružil Heinekenu. Gates je 17. februarja kupil 10,8 milijona delnic Heineken Holdinga, ocenjenih na 883 milijonov evrov ali 3,76-odstotni delež, so sporočili iz nizozemskega urada za finančne trge (AFM).

Delnice je kupila mehiška skupina Femsa, ki je v procesu odprodaje svojega deleža v nizozemski pivovarski skupini.

Heineken Holding je glavni delničar pivovarskega giganta Heineken, ta pa ima v lasti največjo avstrijsko pivovarsko skupino Brau Union. Fundacija Bill & Melinda Gates , dobrodelna fundacija milijarderja in njegove nekdanje žene, sprva ni bila dosegljiva za komentar. Gates je v intervjuju leta 2018 dejal, da “ni velik… več tukaj.

Foto: Bill Gates Twitter

Ne spreglejte…

JPMorgan zaposlenim omejil uporabo ChatGPT

JPMorgan Chase svojim zaposlenim začasno omejuje uporabo ChatGPT. Klepetalni robot z umetno inteligenco je namreč postal zelo priljubljen.

Največja ameriška banka je njegovo uporabo med osebjem omejila, navaja CNN, ki se pri poročanju sklicuje na osebo, ki je seznanjena s tem. Odločitev ni bila sprejeta zaradi določene težave, ampak zaradi skladnosti z omejitvami programske opreme tretjih oseb.

JPMorgan Chase zadeve ni želel komentirati… več tukaj.

Foto: Pexels