Apple je iTunes za uporabnike Windowsa razbil na tri nove aplikacije

Apple je za uporabnike sistema Windows naredil pomemben korak naprej, saj je uradno napovedal ločitev iTunes na tri ločene aplikacije: Apple Music, Apple TV in Apple Devices. Ta sprememba prihaja kot del prizadevanj podjetja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, ki bolj spominja na tisto, ki jo imajo uporabniki Maca pri dostopanju do Applovih storitev in programske opreme.

Predogledne različice novih aplikacij so bile prvič izdane v Windows Store že januarja 2023 in so v preteklem letu prejemale številne posodobitve. Z opuščanjem oznake “Preview” so uporabniki sistema Windows zdaj manj odvisni od iTunesa. Slednji je v preteklosti veljal za nujno zlo za upravljanje naprav Apple na platformi Windows.

Zgodovinsko gledano, iTunes ni bil najbolj priljubljen

Zgodovinsko gledano, iTunes ni bil najbolj priljubljen del Applove programske opreme, še posebej na Windowsu, kjer se je pogosto zdelo, da je zastarel in neroden za uporabo. Poleg tega je tehnološki napredek zmanjšal potrebo po fizični povezavi med iPhone/iPad napravami in računalnikom, kar je Apple leta 2019 privedlo do ukinitve iTunesa za Mac.

Aplikacija Apple Music omogoča upravljanje glasbene knjižnice iTunes in dostop do Applove storitve pretakanja glasbe. Apple TV pa ponuja podobne funkcionalnosti za filme in televizijske oddaje, vključno z izvorno podporo za Apple TV Plus. Aplikacija Apple Devices pa uporabnikom omogoča posodobitve, sinhronizacijo, varnostno kopiranje in obnovo njihovih iPhonov in iPadov.

Novi pristop prinaša sodobnejši in poenostavljen dizajn v primerjavi z iTunesom, ki se v zadnjih dveh desetletjih ni veliko spremenil. Uporabniki in kritiki si želijo, da bi Apple nove aplikacije redno posodabljal in jih ne bi zanemarjal, da se izognejo težavam, ki so jih v preteklosti že doživeli z iTunesom.

Čeprav je iTunes v Microsoft Store za tiste, ki želijo poslušati podcaste ali zvočne knjige še vedno na voljo, zdaj večino nalog, ki jih je prej opravljal iTunes, prevzemajo tri nove aplikacije. Uporabnikom sistema Windows 10 ali novejšega pa Apple s t potezo zagotavlja boljše uporabniške izkušnje.

Vir; Foto: Pixabay; Portal24