Zelenski: Nismo napadli Kremlja, nimamo dovolj orožja za to

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ponovil, da Kijev ne stoji za domnevnim napadom na Kremelj- Rusi so namreč Ukrajino obtožili neuspešnega poskusa atentata na Vladimirja Putina. “Ne napadamo Putina ali Moskve, borimo se na našem ozemlju. Branimo svoje vasi in mesta,” je iz Helsinkov dejal Zelenski. 

“Nimamo dovolj orožja za to. Nismo napadli Putina. To prepuščamo sodišču,” je dodal. Meni, da je Putin obtožil Ukrajino, ker išče način, kako motivirati svoje ljudi, ker ne dosega zmag.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je namignil, da dolgo pričakovana protiofenziva ni daleč. Na novinarski konferenci v Helsinkih je dejal, da bo njegova država kmalu začela “ofenzivne akcije”. Zelenski se je v finski prestolnici srečal z voditelji nordijskih držav. 

Poudaril je, da je prepričan, da bo Ukrajina prejela letala zaveznikov, a se zaveda, da se mora Kijev najprej dokazati na bojišču.

Ukrajina: 16 mrtvih v obstreljevanju regije Herson

Ukrajinci so sporočili, da je bilo v današnjem ruskem obstreljevanju regije Herson ubitih najmanj 16 ljudi, številni pa so bili ranjeni. Ruske sile so začele množično obstreljevati mesto Kherson in druga območja v regiji. Menijo, da je bilo v samem Hersonu ubitih 12 ljudi, medtem ko je 22 ljudi “prejelo poškodbe različnih stopenj resnosti.”

Blinken: Ne moremo potrditi, ali so Ukrajinci poskušali ubiti Putina

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je dejal, da ZDA ne morejo potrditi ruskih poročil, da je Ukrajina v napadu z brezpilotnim letalom poskušala ubiti Vladimirja Putina. “Vse, kar prihaja iz Kremlja, jemljemo z rezervo. Bomo videli, kakšna so dejstva. In res je težko komentirati ali špekulirati o tem, ne da bi zares poznali dejstva,” je dejal. 

Blinken je za CNN povedal, da ZDA niso prejele opozorila o napadu na Kremelj. “Karkoli se je zgodilo, ni bilo vnaprejšnjega opozorila,” je dejal Blinken in dodal, da oblasti še vedno poskušajo ugotoviti, kaj se je točno zgodilo.

Vir Foto: DefenceU Twitter

Objava Zelenski: Nismo napadli Kremlja, nimamo dovolj orožja za to je bila najprej objavljena na Portal24.