Zamaskirani policisti učiteljico aretirali kar med poukom

V Logatcu se je med poukom zgodil šokanten dogodek, ko so zamaskirani policisti vdrli v Osnovno šolo 8 talcev ter aretirali učiteljico. Po informacijah Televizije Slovenija naj bi bila aretacija učiteljice povezana z obsežno kriminalistično preiskavo, ki jo je izvedla Policija prejšnji teden.

Aretacija je potekala diskretno in brez nepotrebnega vznemirjanja učencev, so sporočili iz Policije. Poudarili so, da so ukrepali previdno. Ravnateljica šole je po poročanju TV Slovenija zatrdila, da na izvedbo aretacije ni imela vpliva. Po navedbah TV Slovenija se aretacija učiteljice dogaja v okviru obsežne kriminalistične akcije, ki jo je Policija izvajala pretekli teden.

Policija je pretekli teden izvedla preiskave, s katerimi so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki jo sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V četrtek so opravili preiskave na 20 različnih lokacijah in prijeli enako število osumljencev. V petek pa je Policijska uprava Maribor sporočila, da je sedem osumljencev še vedno pridržanih. 13 osumljencev so izpustili iz pridržanja.

Glavni osumljenec v tej obsežni kriminalistični akciji je Kristijan Kamenik, ki je, kot poročajo osrednji mediji, že večkrat prestajal zaporno kazen zaradi trgovine z drogami, tudi v tujini. Kamenik je bil lani oproščen v zadevi Tekačevo, vendar sodba še ni pravnomočna.

vir; Foto: Policija; Portal24