Vreme: Na Primorskem in Notranjskem bo oblačno, drugod precej sončno in toplo

Danes bo vremenska slika po Sloveniji zelo raznolika. Na Primorskem in Notranjskem bo prevladovalo oblačno vreme, medtem ko bo drugod še vedno precej sončno. Ponekod lahko pričakujemo veter z zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 8 do 14 stopinj Celzija, na vzhodu pa celo do 17 stopinj Celzija.

Jutri se bo vreme poslabšalo, še posebej na zahodu, jugu in osrednji Sloveniji, kjer bo oblačno vreme z občasnimi rosenjem ali rahlim dežjem. Drugod bo še vedno deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od -3 do 0 stopinj Celzija na severu, drugod pa od 3 do 8 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, na vzhodu pa do 15 stopinj Celzija.

Obeti

V četrtek pričakujemo deloma jasno vreme na severovzhodu Slovenije, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno, pri čemer bo še vedno pihal jugozahodnik.

V petek se bo vreme pooblačilo po vsej Sloveniji, z občasnimi rahlimi padavinami v zahodni polovici države. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil.

Vremenska slika:

Nad južno polovico Evrope prevladuje območje visokega zračnega tlaka, medtem ko je nad severno Evropo ciklonsko območje. To povzroča pritekanje toplega in vlažnega zraka od jugozahoda k nam.

Napoved za sosednje pokrajine:

V sosednjih pokrajinah vzhodno in severno od Slovenije bo še vedno precej sončno vreme, medtem ko bo drugod pretežno oblačno. Na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja lahko pričakujemo občasne rahle padavine. Tudi tu bo ponekod pihal veter z zahodnih smeri.

vir; Foto: Portal24 (AI)