Vreme: Spremembe prinašajo dež in višje temperature

V Sloveniji se nam danes obeta delno jasno vreme na vzhodu, medtem ko bo v ostalih delih države zmerno do pretežno oblačno. Ljubitelji toplejšega vremena se lahko veselijo, saj bodo temperature dosegle do 15 °C, še posebej na vzhodu države. Vremensko dogajanje bo spremljal jugozahodni veter.

Prihajajoče spremembe napovedujejo oblačen jutrišnji dan po vsej Sloveniji, z občasnim dežjem v zahodni in osrednji Sloveniji. Veter jugozahodne smeri se bo okrepil, na obalnih območjih pa bo zavel jugo. Jutranje temperature se bodo gibale med 3 in 12 °C, dnevne pa bodo ponovno dosegle do 15 °C.

Obeti za konec tedna ne obljubljajo izboljšanja, saj bo vreme ostalo oblačno in deževno. V soboto bo večina Slovenije doživela deževno vreme, le na severovzhodu se obeta še nekaj suhih trenutkov. Južni do jugozahodni veter bo ponekod še vedno prisoten.

Za vremenske razmere je zaslužno obsežno ciklonsko območje nad Atlantikom, ki z jugozahodnim vetrom prinaša topel in vlažen zrak iz Britanskega otočja prek osrednje Evrope do nas.

V sosednjih pokrajinah bo vreme podobno, z delno jasnim nebom vzhodno in severno, ter pretežno oblačnim drugod. Posebej na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja se pričakuje rahlo deževje. Veter zahodnih smeri bo prisoten v večjem delu regije, jutri pa se pričakuje okrepljen jugozahodnik, v severnem Jadranu pa jugo.

Državljani naj bodo pripravljeni na spremembe vremena in se primerno oblečejo, še posebej če načrtujejo dejavnosti na prostem.

vir; Foto: Pexels ; Portal24