Vreme: Pred nami je oblačen dan s padavinami

Danes se Sloveniji obeta oblačno vreme s padavinami, ki se bodo čez dan na zahodu okrepile in do večera zajele celotno državo. Meja sneženja bo na višini med 1500 in 1800 metri nadmorske višine. V nekaterih delih države bo zapihal južni veter, ob morju pa se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 10 in 15 stopinjami Celzija, na severozahodu pa bodo okoli 6 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine od zahoda umirile in ponekod bo vreme prehodno razjasnjeno. V nižinah lahko nastane megla. Jutranje temperature bodo od 3 do 7 stopinj Celzija, v Zgornjesavski dolini pa okoli 0 stopinj Celzija.

Jutri nas čaka delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne so možne kratkotrajne plohe. Dnevne temperature bodo ponovno dosegle od 9 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo za obiskovalce visokogorja

Posebno opozorilo velja za obiskovalce visokogorja, kjer je razglašena velika nevarnost proženja snežnih plazov. Obiskovalci naj bodo še posebej previdni in spremljajo vremenske razmere ter upoštevajo navodila in opozorila pristojnih služb.

Napoved za prihodnje dni

V torek in sredo bo vreme spremenljivo oblačno, občasno lahko pričakujemo tudi kakšno kratkotrajno ploho.

Vremenska slika

Vremensko dogajanje nad našo regijo diktira ciklonsko območje nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem. Vremenska fronta, ki se prek severne Italije bliža Sloveniji, prinaša z okrepljenim južnim vetrom dokaj topel in vlažen zrak.

Razmere v sosednjih pokrajinah

Podobno vreme kot v Sloveniji lahko pričakujemo tudi v sosednjih pokrajinah. Oblačnost in dež bosta prevladovala, na območju Jadrana pa ni izključena možnost neviht. Južni veter bo ponekod prešel v okrepljen jugo.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels