Vreme: Pred nami je jasen in zelo topel dan

Danes bo po večjem delu Slovenije vladalo pretežno jasno vreme. Čez dan se bo v hribovitih predelih pojavila plitka kopasta oblačnost, ki pa ne bo bistveno vplivala na sončen dan. Temperature bodo dosegle prijetnih 20 do 24 stopinj Celzija, na Goriškem pa se bodo povzpele celo do 27 stopinj Celzija.

Jutri se obeta še toplejši dan, saj najvišje dnevne temperature pričakujemo med 24 in 28 stopinjami Celzija. V hribovitih predelih bo znova možna pojava plitke kopaste oblačnosti, ki pa ne bo vplivala na splošno sončno vreme. Jutranje temperature bodo gibale med 5 in 10 stopinjami Celzija, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo nas čaka še en sončen in zelo topel dan, ki bo nadpovprečno topel za ta čas leta. V ponedeljek se pričakuje delno jasno vreme s koprenasto oblačnostjo, proti večeru pa se bo od severozahoda pooblačilo.

Stabilno vreme nad Slovenijo povzroča območje visokega zračnega tlaka nad večjim delom Evrope. V višinah nad našimi kraji priteka zelo topel in suh zrak, kar prispeva k prijetnim temperaturam.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno kot v Sloveniji, bo danes pretežno jasno tudi v sosednjih pokrajinah. V Alpah bo sredi dneva nastala kopasta oblačnost, medtem ko bo v Kvarnerju še pihala šibka burja, ki bo do večera ponehala. Jutri se obeta pretežno jasno vreme s podobno možnostjo popoldanske kopaste oblačnosti v hribovitem svetu.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik