Vreme: Obeta se nam oblačen dan z občasnimi padavinami

Danes se nam obeta spremenljivo vreme z oblačnostjo in občasnimi padavinami, ki bodo zajele večji del države v naslednjih dneh. Danes bo vreme v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, z možnostjo rahlega rosenja ali dežja, medtem ko bo v preostalih delih države še deloma sončno. Jugozahodni veter bo prinesel nekoliko toplejše temperature, ki se bodo gibale med 8 in 16 °C.

Jutrišnji dan napoveduje delno jasno vreme na severovzhodu, medtem ko bo v ostalih delih Slovenije zmerno do pretežno oblačno. Jugozahodnik bo še naprej vplival na vreme, z najnižjimi jutranjimi temperaturami malo pod lediščem na severu in od 1 do 7 °C drugod. Dnevne temperature se bodo gibale od 8 do 15 °C.

Obeti za konec tedna

V petek se bo oblačnost razširila na celotno Slovenijo, pričakuje se rahlo deževje, zlasti v zahodni polovici države. Veter jugozahodne smeri se bo še okrepil. Sobota prinaša oblačno vreme z dežjem v večjem delu države, kar nakazuje na mokro in oblačno vikend vreme.

Vremenska slika in napoved za sosednje pokrajine

Vzrok za trenutno vremensko situacijo je območje visokega zračnega tlaka nad jugozahodno Evropo, z mejo med toplim sredozemskim in hladnim polarnim zrakom, ki poteka prek srednje Evrope. To omogoča dotok toplega in vlažnega zraka k nam od jugozahoda.

Sosednje pokrajine bodo prav tako doživele pretežno oblačno vreme, z izjemo krajev vzhodno in severno, kjer bo deloma jasno. Na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja se pričakuje občasno rahlo deževanje. Vetri zahodnih smeri bodo prevladovali v večjem delu regije.

Ostanite pripravljeni na spremenljive vremenske razmere in poskrbite za ustrezna oblačila ter zaščito pred morebitnimi padavinami.

vir; Foto: Pexels; Portal24