Vreme: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno

Danes bo v Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno vreme. Že dopoldne se bodo na zahodu države začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne razširile proti vzhodu. V tem obdobju so možne občasne plohe in posamezne nevihte. Po državi bo še naprej pihal jugozahodni veter. Temperature se bodo gibale med 15 in 21 °C.

Jutri se obeta podobno vreme, z oblačnostjo in krajevnimi plohami ter nevihtami po vsej državi. Popoldne se bo okrepil severovzhodni veter, zvečer pa na Primorskem pričakujte šibko do zmerno burjo. Jutranje temperature bodo med 9 in 14 °C, dnevne pa se bodo dvignile do vrednosti med 16 in 22 °C.

V četrtek in petek, se nam obeta izboljšanje vremena. Po večini bo sončno, še vedno pa bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Sosednje pokrajine

Podobne vremenske razmere se pričakujejo tudi v sosednjih pokrajinah. Vremenske plohe in nevihte se bodo razširile iz območja severnega Jadrana na vse sosednje pokrajine, z manj padavinami proti vzhodu.

Vzrok za nestabilno vreme je ciklonsko območje nad severnim Sredozemljem z vremensko fronto, ki k nam prinaša vse bolj vlažen zrak s jugozahodnim vetrom.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik