Vreme: Danes bo sončno, jutri spremenljivo oblačno s plohami

Danes bo sprva nekaj povečane oblačnosti, vendar bo večinoma jasno. Po nekaterih nižinah se bo jutro začelo z meglo, čez dan pa bo prevladovalo sončno vreme s plitvo kopasto oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo med 19 in 24 stopinj Celzija, na jugovzhodu do 27 stopinj Celzija.

Jutri se bo dan začel sončno, vendar bo oblačnost postopoma naraščala od juga. Popoldne lahko pričakujemo posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo med 5 in 12 stopinj Celzija, ob morju okoli 14 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo med 21 in 27 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek bo pretežno oblačno, popoldne bodo možne posamezne plohe in nevihte. V torek bo večinoma oblačno in deževno z občasnimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika

Nad srednjo in delom zahodne Evrope je plitvo ciklonsko območje, nad Balkanom in vzhodno Evropo pa anticiklon. Jugozahodni veter prinaša k nam nekoliko bolj suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti v Alpah. Topleje bo. Jutri se bo v južnih krajih zmerno pooblačilo. Krajevne padavine se lahko že dopoldne pojavijo ob severnem Jadranu, popoldne pa tudi drugod.

Ne spreglejte…

Zakaj je nordijska hoja ključnega pomena za ohranjanje zdravja?

Telesna dejavnost, vključno z vadbo, tekom, kolesarjenjem in hojo, je ključnega pomena za ohranjanje zdravja. Nordijska hoja, ki postaja vse bolj priljubljena, je ena izmed oblik hoje, ki obljublja izboljšanje telesne aktivnosti in zdravja srca.

Kot poroča Mirror, nordijska hoja s pomočjo posebnih palic omogoča intenzivnejše gibanje, saj se med hojo aktivira tudi zgornji del telesa. To ne le poveča intenzivnost vadbe, temveč tudi srčni utrip in porabo kalorij. “Z nordijsko hojo se razgiba celotno telo, kar prispeva k večji intenzivnosti vadbe in povečanemu srčnemu utripu,” pojasnjujejo pri Bar Bendveč tukaj.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: