Vreme: Danes bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami

Slovenijo bo danes zajelo oblačno in deževno vreme, zlasti na jugu države, kjer se bodo občasno pojavljale tudi krajevne plohe in posamezne nevihte. Po vsej državi bo pihal severovzhodnik, ki bo zvečer na Primorskem prerasel v šibko burjo. Dnevne temperature bodo razponu med 13 °C in 19 °C, na Primorskem pa do 22 °C.

Ponoči se bodo padavine umirile in burja na Primorskem bo nekoliko močnejša.

Jutrišnji dan prinaša izboljšanje vremena, saj se bo postopno razjasnilo. Veter bo še vedno prisoten; severovzhodnik bo pihal po vsej državi, na Primorskem pa bo burja šibka do zmerna. Jutranje temperature se bodo gibale med 7 °C in 12 °C, na Primorskem okoli 14 °C, dnevne temperature pa se bodo dvignile do 21 °C, na Primorskem do okoli 24 °C.

Obeti

Vreme se bo v petek in soboto dodatno izboljšalo s delno jasnim nebom in slabšanjem vetra. Temperature bodo nekoliko višje.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka, medtem ko se nad Slovenijo še vedno zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo ob severnem Jadranu deloma jasno in večinoma suho, medtem ko bo v ostalih delih še nestanovitno s krajevnimi plohami in nevihtami. Jutri se obeta postopno razjasnitev, z zmerno do močno burjo v Kvarnerju.

[Vir: ARSO]; Foto: Portal24 (AI)