Vreme: Čaka nas večinoma sončen dan s spremenljivo oblačnostjo

Vremenska napoved kaže, da je danes pred nami večinoma sončen dan s spremenljivo oblačnostjo. Jutranje ure bodo v nekaterih nižinah prinesle meglo, ki pa se bo proti večeru razkadila, ko se bo zmerno pooblačilo. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 14 in 19 °C, obljubljajo meteorologi.
Jutri nas čaka občutno spremembo vremena. Dan bo pretežno oblačen z občasnim pojavljanjem krajevnih padavin, ki bodo proti večeru postale nekoliko pogostejše. Jutranje temperature se bodo spustile na vrednosti med 3 in 9 °C. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle med 13 in 17 °C, na severovzhodu pa bo nekoliko hladneje, okoli 11 °C.

Obeti
V torek lahko pričakujemo delno razjasnitev vremena na zahodu, medtem ko bo v ostalih delih države ostalo pretežno oblačno z možnostjo posameznih ploh. V nekaterih predelih bo pihal vzhodni veter, na Primorskem pa bo zavela šibka burja. Sreda prinaša delno jasno vreme, pričakuje se povečanje oblačnosti predvsem v hribovitih predelih zahodne Slovenije, kjer bo čez dan spet topleje.

Vremenska slika

Vremenske razmere nad srednjo Evropo trenutno kroji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki prinaša suh in relativno topel zrak nad naše kraje. V sosednjih pokrajinah, vključno z severnim Jadranom, bo jutro prineslo meglo ali nizko oblačnost, ki pa se bo čez dan razkadila, napovedujejo sončno in toplo vreme. Proti večeru se bo oblačnost od severozahoda postopoma širila, kar bo povzročilo večinoma oblačno vreme in krajevne padavine, zlasti v Alpah, ki se bodo zvečer razširile tudi proti Hrvaški.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels