V Marmor Hotavlje se ponujajo številne edinstvene karierne priložnosti

Vodja ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje je na sejmu Megra sporočila: “Pohitite in do jutri od bližje spoznajte številne karierne priložnosti, ki jih omogočamo v našem podjetju.”

Obiščite 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti v Gornji Radgoni. Sejem je edinstvena priložnost za mlade, ki se šele odločajo za svojo karierno pot, da se približajo potencialnemu delodajalcu.

Preverite, kateri so poklici prihodnosti, ki bodo v vas razvili poln potencial in bodo vašo karierno pot naredili zanimivo in edinstveno. S pridobljenim praktičnim znanjem boste lahko v kratkem času postali tudi snovalec svetovnih projektov, ki bodo tako kot kamen, tudi v prihodnosti pustili pečat.

32. mednarodni sejem MEGRA v Gornji Radgoni

32. mednarodni sejem MEGRA v Gornji Radgoni predstavlja najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Hkrati mlade opozarja na pomen gradbeništva in obrti ter jim omogoča ciljno izobraževanje in zaposlitev. K temu so se pridružili tudi v podjetju Marmor Hotavlje. Predstavitev poklicev v praksi se jim namreč zelo pomembna, z iskalci zaposlitve pa lahko tako delijo številne dobre prakse.

“Želimo se približati čim več ljudem, predvsem mladim, ki se šele odločajo za svojo karierno pot in jim pokazati, kaj vse lahko nekdo počne, če je gradbenik, strojnik, arhitekt, kamnosek, mizar, tehnolog, tehnični risar ali strojni operater,” je je eno izmed sporočil iz podjetja Marmor Hotavlje, ki je prisotno mednarodnem sejmu gradbeništva in energetike in traja vse do jutri.

Na sejmu poleg rešitev v kamnu in mednarodnih projektov predstavljajo tudi njihovo poslanstvo, vrednote in način delovanja.

“V ospredje pa postavljamo informiranje mladih in njihovih staršev o ključnih znanjih na različnih delovnih mestih pri nas ter kako se lahko razvijajo in napredujejo,” je dejala vodja ključnih strank Helena Selak.  

Obiskovalcem predstavljajo uspešne projekte, ki jih izvajajo doma in predvsem v tujini, ter poklice, ki pri tem sodelujejo. Njihovo stojnico si je z zanimanjem ogledala tudi ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Ministrica je ugotovila, da v vodilnem podjetju, ki nudi unikatne rešitve iz kamna, lahko svojo kariero posamezniki zgradijo skozi vse naštete poklice.

“Pri nas lahko recimo strojniki delajo praktično vse – od upravljanja in vzdrževanja stroja, tehničnega risanja, do vodenja projektov, ki vključujejo službena potovanja. Zato si želimo, da bi mladi videli perspektivo v izobraževanju za strojne in gradbene smeri,” je pojasnila Helena Selak.

Mladi imajo za svoj razvoj pri njih edinstveno priložnost za rast, saj lahko dijaki del šolskih obveznosti opravijo preko vajeništva ali praktičnega usposabljanja. Študentje lahko v podjetju kalijo svoje praktično znanje z delom preko študentskega servisa. Oboji pa imajo tudi možnost kadrovskih štipendij.

“Med svoje vrste vabimo tiste, ki so se pripravljeni dela priučiti, so odgovorni, inovativni, natančni, potrpežljivi in si želijo soustvarjati zgodbo z več kot 300-letno tradicijo. Pridobljena specifična izobrazba in izkušnje niso pogoj, saj imamo v podjetju za vsakega novega zaposlenega vpeljan sistem mentorstva. Pogoj je predvsem odnos do dela in želja po učenju,” je sklenila Helena Selak.

Foto: Marmor Hotavlje