V Lendavi naj bi Lek načrtoval investicijo težko več sto milijonov

Po neuradnih informacijah naj bi farmacevtska skupina Sandoz, pod katero spada ljubljanski Lek, v četrtek z vlado podpisala pismo o nameri za investicijo v Lendavi, ki bo težka več sto milijonov evrov.

V novem proizvodnem obratu, postavili naj bi ga v dveh letih, naj bi proizvajali podobna biološka zdravila. Ustvarili naj bi okoli 200 novih delovnih mest.

Investicijo bi lahko podprla država. Predsednik vlade Robert Golob ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se bosta danes srečala s predsednikom uprave družbe Sandoz Richardom Saynorjem ter predsednikom uprave Leka in predsednikom Sandoza Slovenija Robertom Ljoljem, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

Lek že ima obrat v Lendavi, v katerem potekata proizvodnja antiinfektivov in pakiranje končnih farmacevtskih oblik, zaposlenih je 710 ljudi, navaja spletna stran Leka.

Obrat Trdni izdelki Lendava je največji obrat za pakiranje trdnih farmacevtskih izdelkov v sistemu švicarskega farmacevtskega velikana Novartis, ki je lastnik Sandoza. V proizvodnem obratu izdelujejo tako inovativna kot generična zdravila iz tablet in kapsul več Novartisovih tovarn po vsem svetu in tretjih dobaviteljev.

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Gotovina ali kreditna kartica? Kaj je bolje uporabiti?

Če ljudi vprašate, kaj je za plačilo bolje: kartica ali gotovina?, boste dobili različne odgovore. Pri izbiri načina plačila je pomembno najprej upoštevati potrošniške navade. Če boste pozorni na to, kako in kdaj porabite svoj denar, boste ugotovili tudi, katera možnost je za vas najboljša.

Nakupovanje s kreditno kartico je pogosto bolj priročno kot plačevanje z gotovino, vendar ima v nekaterih situacijah uporaba gotovine več prednosti. Oba načina plačila imata prednosti in slabosti.

Gotovina

Tudi v današnjem digitalnem svetu ima gotovina še vedno svoje mesto. Po eni strani je gotovina splošno sprejeta, vključno s številnimi malimi podjetji, ki sploh ne sprejemajo kreditnih kartic. Prav tako je praktična v določenih situacijah, ko so čakalne vrste za gotovino krajše in hitrejše… več tukaj.