Uporabniki Xbox niso zadovoljni z novo funkcijo nadzorne plošče

Nedavna sprememba uporabniškega vmesnika na nadzorni plošči konzole Xbox je med navdušenci sprožila nezadovoljstvo. Mnogi imajo težave pri iskanju svojih iger in aplikacij. Ta sprememba je sledila obsežnim poskusnim fazam od druge polovice prejšnjega leta. Vrhunec je dosegla s postopnim uvajanjem novega uporabniškega vmesnika nadzorne plošče med uporabnike v zadnjih nekaj tednih. Predhodna večja sprememba nadzorne plošče konzole Xbox se je zgodila konec leta 2020, zanjo pa je bilo značilno preoblikovanje kvadratnih igralnih ploščic v estetsko prijetnejše, zaobljene like.

Z uvedbo serij X in S so se dinamična ozadja pojavila kot pomembna funkcija prilagajanja za Xbox. Med oboževalci je bilo vse več pozivov k zmanjšanju nereda na armaturni plošči. S tem bo zagotovljena večja vizualna izpostavljenost živahnih novih ozadij.

Vendar je to le eden od vidikov širšega nabora težav, povezanih s prejšnjim uporabniškim vmesnikom. Prej so se nastavitve in trgovina Xbox prikazovale kot aplikacije, ki so na armaturni plošči zavzemale nepotreben prostor, ko so se začele uporabljati. Sedanja ponovitev uporabniškega vmesnika armaturne plošče je to težavo odpravila. Ti elementi so zdaj vključeni v vmesnik in ne delujejo kot samostojne aplikacije, ploščice iger pa so strateško zmanjšane vzdolž osnove zaslona. Ta oblikovna prilagoditev je zagotovila želeno vidnost ozadij uporabnikov in izpolnila dolgoletne želje po izboljšani estetski privlačnosti.

Eden od posebnih elementov vmesnika Xbox, ki se z nedavno posodobitvijo ni spremenil, se nanaša na postavitev ploščice “Moje igre in aplikacije”. Ta ploščica je bila v posodobljeni in prejšnji različici uporabniškega vmesnika strateško nameščena pod najbolj levo, nazadnje dostopno ploščico z igro. To je igralcem omogočilo, da so brez težav prišli do svoje zbirke kupljenih iger. Kljub temu je uporabnik z imenom elsid 156 na subredditu Xbox Series X zapisal. Omenil je, da je ploščico “Moje igre in aplikacije” nadomestila ploščica, ki uporabnike vabi k “brskanju po trgovini”.

Sprememba pustila negativen vtis

Ta sprememba je upravičeno povzročila nezadovoljstvo med oboževalci. Zdi se, da odraža premik v strategiji Xboxa, ki se odmika od priročnega dostopa do naslovov v lasti uporabnikov. Zdi se, da ta poteza spodbuja dodatne nakupe. V tem preoblikovanem vmesniku je navigacija do iger in aplikacij igralcev omejena na majhno okroglo ikono na vrhu zaslona.

Čeprav je še vedno le en klik nad najbolj levo ploščico igre. Ta sprememba je ustvarila negativen vtis med oboževalci, ki jih poenostavljen dostop do trgovine Xbox ne zanima. Ta občutek še poslabša prisotnost treh velikih ploščic, ki promovirajo storitev Game Pass. Te ploščice in druge igre dajejo oboževalcem tehtne razloge za izražanje nezadovoljstva z novo posodobitvijo uporabniškega vmesnika.

Prenovljena armaturna plošča Xbox je privlačnega videza. Vendar se osredotoča na motiviranje porabe z oglasi in nadomešča “Moje igre in aplikacije” s ploščico trgovine, kar morda ne bo všeč oboževalcem. Domnevamo lahko, da je ta sprememba le začasen poskus. Čeprav se glede na to, da je program Xbox Insider namenjen takšnim poskusom, ta možnost zdi malo verjetna. Ko se bo nova posodobitev nadzorne plošče začela uporabljati med lastniki konzole Xbox, se bo pravočasno ugotovilo, ali bo ta nova ploščica trgovine trajna.

Vir Foto: Pexels