Twitter bo neaktivne račune odstranil in arhviral

Elon Musk, izvršni direktor družbe Twitter Inc, je v tvitu razkril, da bo podjetje izbrisalo račune, ki že več let niso aktivni. Poudaril je, da je ta poteza ključnega pomena za “sprostitev zapuščenih profilov”. Čeprav še vedno ni jasno, kdaj se bo postopek začel, je milijarder in lastnik v ločenem tvitu potrdil, da bodo neaktivni računi arhivirani. Trenutno ni znano, ali bodo uporabniki Twitterja lahko dostopali do teh arhiviranih računov.

Musk je omenil, da bi se uporabnikom Twitterja zaradi odstranitve neaktivnih računov lahko zmanjšalo število sledilcev. V skladu s Twitterjevimi smernicami morajo uporabniki enkrat na 30 dni obvezno dostopati do svojih računov, da se prepreči trajno brisanje računov zaradi daljših obdobij neaktivnosti.

Odstranili modro kljukico

Musk je nedavno opozoril, da bo prenesel račun National Public Radio na Twitterju na drug subjekt. To je storil, ker ta subjekt ni več objavljal gradiva na svojih 52 uradnih kanalih Twitterja. Razlog za to je bila oznaka Twitterja, ki je nakazovala sodelovanje vlade pri njegovih novičarskih vsebinah. Ta poteza je bila simbol nestrinjanja z oznako Twitterja.

Prejšnji mesec je Twitter več posameznikom, kot so znane osebnosti, novinarji in vplivni politiki, s profilov odstranil modro kljukico “preverjeno”. Musk je odgovoril na to preko modrega vpisa na Twitterju. Problem avtomatiziranih botov na družbenih medijih je rešil z vključitvijo preverjanja računa. Po Muskovem mnenju je to učinkovita rešitev.

Vir Foto: Pexels