Tečaji delnic Credit Suisse in Deutsche Bank so okrevali

Tečaji delnic Credit Suisse in Deutsche Bank so okrevali. Indeksa Dow Jones in S&P 500 sta danes na Wall Streetu, zahvaljujoč okrevanju bančnega sektorja zrasla. Nasdaq je medtem zaradi pritiska na tehnološki sektor padel. Dow Jones je pridobil 0,60 odstotka, na 32.432 točk, S&P 500 je padel za 0,16 odstotka, na 3977 točk. Indeks Nasdaq pa je oslabel za 0,47 odstotka, na 11.768 točk.

Rast indeksa je predvsem posledica rasti tečajev delnic v bančnem sektorju. Indeks S&P tega sektorja je poskočil za več kot 3 odstotke. Strah pred širjenjem krize v bančnem sektorju je nekoliko popustil po novici, da bo American First Citizens BancShares prevzela depozite in posojila nedavno propadlih bank iz Silicijeve doline.

Tečaji delnic so se zvišali tudi na evropskih borzah

Po močnem petkovem padcu so si včeraj opomogle tudi delnice največjih evropskih bank, kot sta švicarski UBS in Deutsche Bank. Na drugi strani se je tehnološki sektor znašel pod pritiskom, zato je indeks Nasdaq padel.

“Še vedno je veliko bančnih novic, dobrih danes. Toda tehnološki sektor je imel zelo močno četrtletje, tako da je morda prišlo do nekaj donosnih prodaj, ko se bližamo koncu četrtletja,” je dejal Tim Ghriskey, portfeljski strateg pri Ingalls & Snyder .

Indeks tehnološkega sektorja S&P je od začetka leta višji za več kot 15 odstotkov. Tečaji delnic so se včeraj zvišali tudi na evropskih borzah, zahvaljujoč stabilizaciji bančnega sektorja. Londonski indeks FTSE je pridobil 0,90 odstotka, na 7471 točk, frankfurtski DAX za 1,14 odstotka, na 15.127 točk, pariški CAC pa 0,90 odstotka, na 7078 točk.

vir Foto: Pexels