Se Tanji Fajon v SD maje stolček?

Vodja poslanske skupine SD, Jani Prednik, se delno strinja z oceno, da je stranka SD obstala na mestu. V intervjuju za časopis Delo je povedal, da že nekaj časa opozarja na to. Po njegovem mnenju je nujen pogovor vodstva stranke, vendar za zaprtimi vrati. Stranka potrebuje nov zagon in mora obnoviti svoje poslanstvo. Prednik meni, da se ve, kdo so osebe, ki so “naslovniki težav v stranki” in da bi se z njimi moralo pogovarjati, vendar ni želel razkriti njihovega imena.

“Ne morem več spremljati, kako stagniramo kot stranka,” je dejal v pogovoru za Delo. Potrdil je, da še vedno razmišlja o vodenju stranke, ki jo trenutno vodi Tanja Fajon. K temu naj bi ga spodbudili tudi drugi nezadovoljni člani stranke. V stranki naj bi se tudi razpravljalo o prehodnem kolektivnem vodenju, vendar ni bila sprejeta nobena odločitev. “Ne zagovarjam puča, prav tako ne zagovarjam neetičnih dejanj in prepirov v javnosti,” je poudaril.

Po njegovem mnenju je trenutna podpora stranke odraz njihovega “bledenja” v zadnjem obdobju. Rešitev vidi v jasni identiteti stranke. V intervjuju za Delo je govoril tudi o razmerah znotraj koalicije, kjer sta Levica in SD v nekoliko slabšem položaju v primerjavi z Gibanjem Svobode. Ocenjuje, da ima SD nasprotnike ne samo v opozicijskih strankah, ampak tudi znotraj največje koalicijske stranke.

 Foto: Tanja Fajon Twitter

Portal24