Premier ob svetovnem dnevu Zemlje: “Vsak ima pravico do čiste vode”

Ob praznovanju svetovnega dneva Zemlje je predsednik vlade dr. Robert Golob sodeloval na svečani otvoritvi Vodovoda Mrzlek. Na dogodku je izpostavil pomen skrbi za naravo in prizadevanj za čistejše okolje. Novi vodovod bo zagotavljal čisto pitno vodo za približno 1100 prebivalcev naselij Močila, Anhovo in Robidni Breg, ki so do sedaj kot glavni vir uporabljali rečno vodo iz Vodarne Močila.

Dr. Golob je v svojem govoru poudaril pomen naravne dediščine in čiste vode. “Ne morem si zamisliti lepšega in primernejšega kraja za obisk na dan Zemlje, kot je tu. Ob dnevu Zemlje je prav, da se zavedamo pomena skrbi za naravo za svoje potomce. Ponosni smo, da imamo na tem področju enega najlepših draguljev rečnih vodnih v Evropi – Sočo,” je dejal premier, ki je svojo mladost preživel ob reki Soči.

Predsednik vlade je izpostavil tudi problematiko in dosedanje dosežke v lokalnem okolju. “Na tej čudoviti reki smo imeli en črn madež in to je ravno tu v občini Kanal. Zato je prav, da na dan Zemlje delamo korake v smeri čistejšega okolja. Letos nam je že uspelo narediti dva koraka – k čisti vodi in k čistemu zraku. Ponosen sem, da sem lahko kot predsednik vlade k temu prispeval,” je poudaril dr. Golob.

Premier je ob tej priložnosti čestital lokalnemu prebivalstvu in županu za njihov pogum in prizadevanja. “Naj nam bo v navdih, kar je uspelo vam, ne le na dan Zemlje, ampak vsak dan. Vsak ima pravico do čiste vode in do čistega zraka,” je zaključil svoj govor.

Portal24; Foto: Vlada RS/Žan Kolman