Preiskava umora deklice Danke Ilić brez novih odkritij

V iskanju trupla dveletne Danke Ilić, ki je postala žrtev grozljivega zločina, ni novih napredkov. Šokantno je tudi razkritje, da je v priporu umrl Dalibor Dragijević, brat osumljenca umora male Danke. Dalibor je bil aretirani zaradi suma, da je pomagal svojemu bratu Dejanu Dragijeviću, glavnemu osumljencu, pri skrivanju trupla nesrečne deklice.

Po poročanju srbskega ministrstva za notranje zadeve je Daliboru postalo slabo v zgodnjih jutranjih urah, umrl pa je ob 3.10 kljub hitri reakciji zdravnikov Zdravstvenega doma v Boru, ki so poskušali oživiti. Mrliški oglednik je kot vzrok smrti navedel naravne vzroke, medtem ko srbski mediji, ki se sklicujejo na neuradne vire, poročajo o srčnem infarktu kot vzroku smrti.

Dveletna Danka Ilić, katere izginotje je bilo prijavljeno 26. marca, je postala žrtev ne le prometne nesreče, temveč tudi zločina grozljivih razsežnosti. Osumljenec Dragan Dragijević je priznal, da je deklico po nesreči zadušil, nato pa sta s Srđanom Jankovićem, sodelavcem iz službe in partnerjem v zločinu, truplo odvrgla na divje odlagališče. To sta povedala policiji, podatki GPS pa so potrdili, da so na odlagališču preživeli nekaj minut. Policija sumi, da je eden od osumljencev kasneje truplo prestavil na drugo lokacijo.

Pripor do 30 dni je bil odrejen za oba osumljenca umora Danke Ilić. Dejan Dragijević je dejanje priznal, medtem ko se drugi osumljenec, Janković, brani z molkom. Razlog za njegovo molk ni znan, prav tako ni jasno, zakaj je Dragijević deklico po nesreči zadušil.

Zakaj osumljenci ne povedo kje je truplo?

Zaradi suma pomoči pri skrivanju trupla sta bili aretirani še dve osebi, oče in brat Dejana Dragijevića. Dalibor Dragijević je pred smrtjo priznal, da je pomagal bratu pri skrivanju trupla. Vodil je policiste na več lokacij, a trupla niso našli na nobeni izmed njih.

Čeprav so osumljenci kaznivo dejanje umora priznali, trupla dveletne Danke Ilić še vedno niso našli. Iskanje se je preselilo na novo območje v bližini Lazarjeve jame in Zlotske reke, približno 3 kilometre od osumljenčeve vasi. Zoran Šašić, namestnik načelnika Uprave kriminalistične policije, je povedal, da sta osumljenca dejanje podrobno opisala, vendar eden od njih kasneje ni želel nadaljevati s priznanji.

Kljub temu, da je bil eden od osumljenih zelo podroben v opisu zločina, drugi pa je priznal dejanje v jedrnati izjavi, ključna informacija o lokaciji trupla deklice ostaja neznanka. Policija razmišlja o treh možnih razlogih za to. Prvi je, da so bili osumljenci tako pijani, da se ne spominjajo, kje so truplo odložili. Druga možnost je, da so deklici storili še kaj hujšega kot umor z zadušitvijo, in se zato ne želijo izpovedati o lokaciji trupla. Tretji razlog bi lahko bil, da obstajajo drugi ključni elementi ali vpleteni v kaznivo dejanje, ki jih osumljenci ne želijo razkriti.

[Vir: IndexHR]; Foto: Družbena omrežja; Portal24