Ker javnomnenjsko zagotovo fajn, če se (raz)ve, da premier v teh kriznih časih lepo uživa ali pa morda celo zasebno posluje v Dubaju (skrivnostni bančni računi in kraje identitete, na primer), še zlasti zdaj, ko mu tako pada podpora…

Požareport: Vlada zlorabila tragedijo Savinjske doline za načrtno odvračanje pozornosti od Golobovih krompirjevih počitnic v Dubaju?

Požareport: Minuli petek, 3. novembra, sredi tako imenovanih krompirjevih počitnic, se ob 15. uri in 8 minut na vladnem profilu X nenadoma pojavi “aktualna novica”, da je “predsednik vlade dr. Robert Golob, skupaj z ministricami in ministri ob obisku Savinjske doline sodeloval tudi na javnem posvetu z župani, predstavniki gospodarstva, podjetniki in drugimi nosilci razvoja v regiji”, zraven pa priložijo fotografijo, kjer Janko Kos, župan občine Žalec, čestita Golobu, ker je “sprejel izziv, da gre pred ljudi in da je pripravljen poslušati”.

Toda šlo je v bistvu za časovno lažno novico, kar hitro ugotovijo tudi nekateri drugi uporabniki omrežja X, ki vlado sprašujejo, citiramo, “ali to morate v tednu, ko predsednik vlade spet počitnikuje, obujati stare dogodke, da dajete vtis, da kaj dela?” No, nekateri pa tej novici seveda avtomatično nasedejo, da o Golobovem mnenjskem mehurčku sploh ne govorimo. A dejstvo je, da je vlada s tem tvitom reklamirala Golobov obisk Savinjske doline, ki je bil namreč že 21. oktobra.

No, včeraj pa postane bolj ali manj jasno, zakaj se je vlada… več na Požareport.

Foto: Vlada RS

Portal24