Zdaj že zloglasni prispevek o Milosavljeviću in novinarjih ukinjene oddaje Panorama, kjer slednji niso bili vprašani niti za mnenje, je za osrednji TV Dnevnik pripravila širši javnosti neznana novinarska pripravnica Ališa Kasjak Gutman.

Požareport: Srhljivo pokvarjeni: Zakaj je vodstvo pri obrambi Milosavljevića in obračunu z novinarji panorame uporabilo prav njo?

Požareport: Dogajanja na slovenski medijsko-politični sceni očitno resno uhaja izpod nadzora. Naše tranzicijsko novinarstvo se je namreč dokončno prelevilo v politični aktivizem (celo tisto športno), vrstijo se ideološki spopadi, kjer je “našistom” dovoljeno čisto vse, “nenašim” pa čisto nič, ožji krog predsednika vlade Goloba že vsem na očeh cenzurira tudi zasebne časopise, na javni RTV Slovenija nezakonito odpuščajo ljudi, ki jih označijo za “janšiste”, generalna sekretarka Gibanja Svoboda na Odlazkovem portalu Necenzurirano nemoteno objavlja nedeljske žaljive in navijaške politične pamflete pod psevdonimom Ford Perfect, snuje se medijska zakonodaja, ki uvaja direktno politično cenzuro in financiranje provladnih medijev z denarjem davkoplačevalcev, “najbolj znani profesor novinarstva” (na ljubljanski Fakulteti za družbene vede) Marko Milosavljević pa že odkrito laže, doma in v tujini, ko kritična javnost in nekateri novinarji na RTV na to korektno opozorijo, pa vodstvo tega javnega medija brutalno obračuna s svojimi novinarji in ob tem celo javno objavi, da “napadi na izjemnega profesorja Milosavljevića” ogrožajo “kredibilnost RTV”?! Kar je, mimogrede, res že povsem onkraj razuma.

Kako sedanje vodstvo RTV s predsednikom uprave Zvezdanom Martičem in direktorico TV Slovenija Ksenijo Horvat na čelu pri tem uporablja in prakticira srhljivo pokvarjeno metode, brezobzirno zlorablja javni medij in mimogrede krši vse možne novinarske standarde, pa boste videli v nadaljevanju tega članka:

– Zdaj že zloglasni prispevek… več na Požareport

Požareport: Novi standardi na RTV: Srednješolci kot Drnovšek zdaj urednik, prva bojna linija nagrajena. Razen besne Helene Milinković

Požareport: Na tradicionalnem sprejemu po koncu osrednje državne Prešernove proslave, prejšnjo sredo v Cankarjevem domu, smo lahko pozornejši novinarji in drugi kronisti slovenske politične, medijske in kulturniške scene, kljub začetnemu električnemu mrku, spremljali tudi najnovejši “fenomen RTV-jevecev”.

Ne samo, da se je voditelj TV Dnevnika Saša Kranjc tokrat “pokazal” s svojim prijateljem oziroma zasebnim partnerjem, sicer generalnim sekretarjem ministrstva za kulturo ter bivšim televizijcem Tonijem Tovornikom, bilo jih je – RTV-jevcev – res “nenormalno veliko”… več tukaj.