Primož Cirman je razočaran, ker nima neposrednega dostopa do Goloba, kar je tudi stvar prestiža, saj mu tega ne pusti Vesna Vuković in je ona tista, ki daje navodila Cirmanu.

Požareport: Slovenski Watregate: Policija že preverja sume odtekanja tajnih podatkov. Počilo tudi med Vukovićevo in parom Bezjak-Cirman

Požareport: “Slovenski Watergate” očitno prehaja na višje obrate. Tako je včeraj odstopila Vesna Vuković, generalna sekretarka Gibanja Svoboda, formalno sicer odhaja 31. marca, ena od ključnih akterk te afere. Da je Vukovićeva na izhodnih vratih, kar naj bi se zgodilo “marca, aprila ali najkasneje maja”, smo na tem portalu sicer že napovedali, vendar zdaj ni dvoma, da je afera Wategate Golobove Svobode njen odhod samo še pospešila.

Vesna Vuković, notorna generalna sekretarka Gibanja Svobode, ki jo, recimo, znotraj poslanske skupine GS vsi sovražijo, a se je hkrati tudi bojijo, je enega najhujših udarcev na interni sceni doživela pred časom, ko je prišlo do pomiritve med predsednikom vlade in prvakom GS Robertom Golobom ter predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič… več tukaj.

Ob tem je zanimivo, kar je slišati iz koalicijske SD: da je “osovražena” Vukovićeva že decembra (2023) vedela ali vsaj slutila, da bo morala kmalu oditi, zato je za seboj v brezno, skozi afero Litijska, potegnila še generalnega tajnika Socialnih demokratov Klemna Žiberta, ki ga že vse od začetka te vladne koalicije osebno ni mogla prenašati. Ker Robert Golob in Žibert sta namreč imela kar korekten odnos.

Naslednji, ki bi moral odstopiti, je Peter Grum, generalni direktor davčne uprave oziroma FURS-a, zlasti po spornih objavah davčnih dokumentov na spletni strani FURS-a in svojih včerajšnjih nastopih (“prenapetih” in “lahkomiselnih”, predvsem pa agresivnih in bizarnih, na trenutke pa tudi opazno preplašenih, kar se za resnega direktorja davčnega urada definitivno ne spodobi) na 24ur zvečer (Pop TV) in Odmevih na TV Slovenija. No, to javno ugotavlja tudi… več na Požareport.

Požareport: Stranski učinki: Golobov Watergate potrjuje, da z novinarjem Tomažem Modicem iz Necenzurirano neposredno upravlja politika

Požareport: Da ima Watergate Golobove Svobode lahko še neslutene razsežnosti in da gre zelo verjetno za eno od največjih afer tranzicijske Slovenije, potrjujejo tudi včerajšnja dogajanja, med drugim očitna panika, ki je zajela vodstvo FURS-a, grožnje Gibanja Svoboda s tožbami, pisno poslane tudi avtorju teh vrstic, in neverjetna “nesigurnost” direktorja NPU Darka Muženiča na srečanju z mediji po končanih hišnih preiskavah v aferi Litijska, ter seveda huda živčnost predsednika… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona/YT